Хіти тижня. Чорнобиля мало: Росія повідомила про початок будівництва "атомного вбивці" поряд з українським кордоном

За планами "Росенергоатому" у 60 кілометрах від Сумської області постане Курська АЕС-2.

Ілюстрація:соумережіРосійська Федерація в районі кордону з Україною планує побудувати “атомного вбивцю”. Сьогодні, 29 квітня, стало відомо, що в Росії почалося будівництво Курської АЕС-2. Про це повідомила прес-служба концерну “Росенергоатом” (держкорпорація “Росатом”), передають Патріоти України з посиланням на Politeka.

Відомо, що об’єкт розташований в селищі Макарівка в Курчатовському районі Курської області, що в 60 кілометрах від Сумської області України.

Відзначимо, протягом останніх чотирьох років в селищі велися активні підготовчі роботи на будівельному майданчику майбутньої АЕС. А сьогодні там уже поклали перші кубометри бетону.

“Дано старт основним будівельним роботам, почалося спорудження найпотужнішого енергоблока в Росії покоління 3+ електричною потужністю 1255 МВт”, – йдеться в повідомленні.

Орієнтовно, перші два енергоблоки Курської АЕС-2 буде введено в дію до виведення двох перших блоків Курської АЕС (2020 рік). Курська АЕС-2 замінить Курську АЕС, у міру закінчення ресурсу в останньої.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...