Хіти тижня. "Чорний сигнал": Вчені з'ясували, від чого помирають люди

Смерть клітини починається з пошкодження однієї з її ділянок, яке призводить до вивільнення хімічної речовини, так званого "сигналу смерті".

Такого висновку дійшли вчені Джеймс Феррел і Сяньчжуй Чен зі Стенфордського університету в США. За їхніми словами, ця речовина запускає "триггерну хвилю", або ланцюгову реакцію, яка поступово зачіпає інші ділянки клітини, вивільняючи там такі сами "сигнали", передають Патріоти України.

Крім того, після смерті однієї клітини цей процес продовжиться і на сусідніх клітинах. За словами вчених, "триггерна хвиля" поширюватиметься доти, доки в організмі не закінчиться "сигнал смерті", тобто до його повної загибелі.

Швидкість цієї "хвилі" учені назвали швидкістю клітинної смерті, яка становить 30 мікрометрів на хвилину (1,8 міліметрів на годину).

Опублікував: Олег Устименко

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...