Хіти тижня. Дійшло до бійки: На Житомирщині водій маршрутки виштовхав за двері пасажира-пільговика (фото, відео)

В облдержадміністрації пояснили агресію водія тим, що він не отримує компенсації за перевезення пільговиків. Також там заявили, що поки скарги від пасажира не надходило.

Фото:http://www.zhitomir.info/

У Житомирі в понеділок, 10 липня, сталася бійка між водієм маршрутки №108 і пасажиром-пільговиком. Про це повідомило видання Житомир.info, передають Патріоти України.

Зазначається, що автобус прямував із Житомира в село Зарічани. На одній із зупинок у маршрутку зайшов чоловік і показав водію пенсійне посвідчення.

У відповідь на це маршрутник почав вимагати в пасажира оплатити проїзд або вийти. Пояснив він це тим, що в нього сільський транспортний засіб, тому начебто не зобов’язаний возити пенсіонерів безкоштовно.

Пасажири пояснили водію, що вже з місяць водії мають возити пенсіонерів безкоштовно. Але це не вирішило ситуації – чоловік сказав, що нікуди не поїде, поки пільговик не заплатить за проїзд.

Опісля маршрутник зайшов у пасажирський відсік, віддав гроші пасажирам, що були в салоні, а самого пенсіонера почав випихати силою з маршрутки нібито тому, що транспорт зламався.

В результаті між чоловіками виникла бійка, під час якої пасажир-пільговик вигукнув: "Ти думаєш, що якщо я пенсіонер, то не прикінчу тебе тут?". Випхавши чоловіка, водій сів у маршрутку і швидко поїхав геть.

В облдержадміністрації пояснили агресію водія тим, що він не отримує компенсації за перевезення пільговиків. Також там заявили, що поки скарги від пасажира не надходило.

"Законодавець не передбачив ні у 2016, ні у 2017 році субвенцію на відшкодування перевезення пільгових пасажирів. Ми як ОДА неодноразово зверталися до центральних органів виконавчої влади, до Верховної Ради, до Кабміну стосовно того, щоб вони надали роз’яснення, яким чином діяти нам у цій ситуації.

Згідно з тими відповідями, які отримали від Міністерства фінансів України, нині розпорядником коштів за відшкодування, за перевезення пільгових категорій пасажирів можуть виступати органи місцевого самоврядування у межах наявного фінансового ресурсу, який у них є", – висловився начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА Роман Крисюк.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...