Хіти тижня. "Діти кричали та плакали. Мені навіть соромно казати, що він там робив", - Суми лютують через "подвиги" народного обранця-педофіла

У Сумах розшукують екс-депутата обласної ради, якого підозрюють у розбещенні малолітніх.

До поліції вже надійшло 8 заяв від батьків про те, як чоловік на сірій іномарці зупинявся біля майданчиків і за гроші пропонував дітям сісти в машину, при цьому демонструючи статеві органи, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Сіра іномарка у дворі багатоповерхівки одразу привернула увагу дітлахів, бо через відчинене скло незнайомець почав гукати малечу. В руці він крутив 100-гривневу купюру. "Зрозуміли, що він хоче викрасти, забрали двох дівчаток і побігли в перший під'їзд", - розповів один із хлопчиків. Жителі будинку кажуть, що діти кричали та плакали. "Мені навіть соромно казати, що він там робив. Ну, оце все знімав, дівчаток заманював, 100 гривень давав, щоби потрогали його", - каже дідусь одного з неповнолітніх Олександр Демченко.

На крики повибігали дорослі, а чоловік, що налякав дітей, тим часом зник. Один із батьків вистежив незнайомця, наздогнав у сусідньому дворі, перегородив дорогу, удаючи, що ремонтує авто. Так протримав його хвилин з десять – цього вистачило, аби на місце прибули патрульні. "Та ж сама Toyota, катаються дівчата на гойдалці. Цей же чоловік кличе дівчаток у машину. Третя дівчинка вийшла з під'їзду, він їй щось сказав, вона втекла", - розповів очевидець. Однак поліцейські, котрі прибули на місце подій, чоловіка на іномарці швидко відпустили. "Я в шоці", - зізнається батько однієї з дівчат. "Як могли відпустити? Як може гуляти людина, котра загрожує безпеці наших дітей?", - дивується мати іншої дитини.

У поліції пояснюють, що чоловіка відпустили, бо не мали підстав для затримання. "На той час, коли співробітники патрульної поліції виїздили на місце події, фактичних даних про склад злочину в діях вказаного громадянина здобуто не було. Протягом двох днів працівники опитали 13-х дітей, після цього було прийняте рішення про внесення відомостей до єдиного реєстру", - розповів керівник Сумського відділу поліції Павло Карабута.

Як виявилося, чоловік уже не вперше потрапляє під приціл правоохоронців – його тривалий час розшукували фіскали за несплату податків. А 2006 року цю ж особу затримали батьки двох 8-річних дівчаток, яких він розбещував у під'їзді. Про це тоді писала вся місцева преса, однак до суду справа так і не дійшла – батьки підозрюють, що через те, що чоловік тоді був депутатом облради. Нині ж заяви 10-річної давності планують долучити до щойно відкритого кримінального провадження. "Прокуратурою погоджено повідомлення про підозру колишньому депутату Сумської обласної ради, директору одного з комерційних товариств, у вчиненні розпусних дій щодо малолітніх", - заявив заступник керівника Сумської місцевої прокуратури Володимир Мороз.

Офіційно підозри ще не вручили, бо екс-депутат зник. Найближчими днями його готуються оголосити у розшук. А поки він на волі, рідні по черзі пильнують дітей на майданчиках. Слідчим вони радять поквапитися в пошуку, адже справа про розбещення малолітніх у Сумах може перерости у міжнародний скандал: серед потерпілих дітей двоє – громадяни Італії та Чорногорії. Відтак, батьки вже написали звернення до міністерств внутрішніх та закордонних справ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...