Хіти тижня. Для потреб ЗСУ: На фронт на Донбасі відправили понад тисячу конфіскованих "євроблях"

​Ці автомобілі були вилучені прикордонниками за перевезення контрабанди.

Ілюстрація:espreso.tv

Днями понад тисячу конфіскованих автомобілів на єврономерах передали у зону бойових дій на Донбасі. Раніше "євробляхи" поступово вилучили на кордоні України за перевезення контрабанди. Про це повідомив генеральний директор державного електронного торговельного майданчика "СЕТАМ" Віктор Вишньов під час інтерв’ю, зазначають Патріоти України.

Саме він спеціалізується на продажі проблемних активів. Відбувається все так: автомобілі спочатку виставляються на державному аукціоні. Потім, якщо їх не вдається продати у трьох сесіях, спеціальна комісія безкоштовно передає їх певним державним установам.

"На цей випадок у нас є практика безоплатної передачі автомобіля іншому власнику. У всіх областях України створені комісії, до складу яких входять представники фіскальної, виконавчої служб", – розповів гендиректор електронного майданчика.

Зазначається, що автомобілі на "євробляхах" чи інші активи, які виставляються на такі торги, передаються установам, які мають на це право згідно із законодавством.

"За весь час роботи військовим частинам у АТО було передано близько тисячі машин. Але також автомобілі передаються і дитячим будинкам, і медичним установам. Безумовно, комісії частіше надають пріоритет військовим. Наші військові часто відчувають брак транспортних засобів. Часто техніки потребують військові частини, які розташовані "на передку", в районі активних бойових дій, причому військові беруть автомобілі в будь-якому стані, самі їх ремонтують", -розповідає експерт.

Крім цього, Збройним силам України і безпосередньо до зони бойових дій від 2016 року було передано понад 20 тисяч одиниць різного майна на суму близько 24 мільйонів гривень.

Джерело: 112 Україна

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...