Хіти тижня. Два українські журналісти отримали тюремний термін за держзраду

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області присудив журналістам Дмитру Васильцю і Євгену Тимоніну, обвинуваченим в державній зраді і пособництві тероризму, по 9 років позбавлення волі.

Євген Тимонін і Дмитро ВасилецьПро це на своїй сторінці у Facebook повідомив активіст Артур Журбенко, передають Патріоти України.

Суд включив в термін час, проведене журналістами в СІЗО, де вони знаходяться з 2015 року. Вирок зачитали під час відсутності підсудних - Васильця за порушення порядку в судовому засіданні вивів конвой, Євген Тімонін покинув зал суду самостійно.

Співробітники "17 каналу" журналіст Дмитро Василець і оператор Євген Тімонін були арештовані в кінці листопада 2015 року. Їм були пред'явлені звинувачення за статтями "Організаційне або інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації", а також "Допомога терористичної організації".

За даними ЗМІ, головна причина переслідування журналістів в тому, що вони організували "телеканали", які через YouTube стали доступні на території самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...