Хіти тижня. "Джавеліни" в Україні: Нардеп розвіяв три міфи псевдоекспертів

Висока ймовірність того, що США таки схвалить надання Україні летальної зброї у вигляді протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) Javelin, стало причиною поширення псевдоекспертів компрометуючих чуток, які абсолютно не відповідають дійсності.

FGM-148 Javelin - американський переносний протитанковий ракетний комплекс

Про це написав народний депутат, координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Перш за все, він звертає увагу на некомпетентність так званих військових експертів у наданні характеристик зазначеної зброї. "Військовим експертам" на замітку: немає п'ятого покоління ПТРК. І четвертого теж. Їх на сьогодні в світі всього три. "Джавелін" - це третє покоління. Дві головні фішки: принцип "вистрілив і забув" і можливість ураження броньованої цілі зверху (де найменша товщина броні)", - відзначає він.

Другий момент, на який звертає увагу Тимчук, - це те, що в Україні виробляють лише ПТРК другого покоління. Йдеться про "Стугни" (і їх модифікації "Скіф"), а також про "Корсар".

Третя і найважливіша претензія стосується нерозуміння лжеекспертами сенсу виділення Україні Javelin. Тимчук наголосив, що цей крок дасть можливість примусити росіян, що окупували території Донбасу, до виконання Мінських угод.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...