Хіти тижня. Генерал назвав величезну проблему ППО України

В ході льотних навчань, які стартували в Херсонській області 2 листопада, військові конструктори будуть оцінювати стан наявних ракет, їх рівень безпеки і технічні характеристики

Дмитро Уманець. Фото: Обозреватель.

На сьогоднішній день на озброєнні української армії немає нових зенітних ракет середньої дальності; термін дії старих вже закінчився. Про це "Обозревателю" розповів голова Наглядової ради Асоціації виробників озброєння і військової техніки України, генерал-лейтенант запасу Дмитро Уманець, передають Патріоти України.

"У нас є ракети середньої дальності, але термін їх експлуатації закінчився. Ось це проблема", - визнав він. За словами генерала, в ході льотних навчань, які стартували в Херсонській області 2 листопада, військові конструктори будуть оцінювати стан наявних ракет, їх рівень безпеки і технічні характеристики і, якщо вони виявляться прийнятними, термін експлуатації цього озброєння може бути продовжений.

"На превеликий жаль, ми не можемо самі виготовляти комплекси - ми можемо тільки частково їх відновлювати і модернізувати, им весь цей час ми і займалися", - сказав генерал.

Відповідаючи на репліку журналістів, що, ймовірно, ракети можна купити, Уманець пояснив: "Можна купити Patriot, можна купити європейські комплекси або ізраїльські. Але це дороге задоволення. Наприклад, вартість кількох Patriot дорівнює держбюджету України. Хто їх буде купувати?"

У цьому контексті він зауважив: "Ми давно повинні були думати головами, щоб налагодити виробництво своїх комплексів і ракет, такі можливості і технології у нас відроблялися. Просто у нас весь час нікому нічого не було треба, тому що "на нас ніхто не нападе" . Тому 25 років ми нічого не робили, а зараз треба робити, треба щось думати".

Журналісти запитали, чому в Україні не виробляються такі ракети і чому, наприклад, це завдання не візьме на себе "Укроборонпром". "Укроборонпром" ніколи про оборону не думав і думати не буде. Вони займаються іншою справою. Вони відмінно справлялися, коли продавали кращу техніку Збройних Сил, і зараз про оборону, про нові інвестиції вони не піклуються. Вони не думають про внесок тих фінансів, які вони отримали за продаж озброєнь, в нові розробки і нове виробництво - в цьому вони не зацікавлені, тому що це організація купи-продай", - заявив генерал.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...