Хіти тижня. Геноцид всього міста: Мешканці розповіли, як вмирає окупований Армянськ у Криму

Тепер місто хіміків повільно, але впевнено перетворюється на місто російських прикордонників.

Армянськ перетворюється на місто російських військових. Фото: perekop.info.

Мешканці Армянська в окупованому Криму бояться запустіння міста після аварії на одному з цехів “Кримський титан”. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Інформатор.

Як відомо, дев’ятого серпня в одному з цехів “Кримського титану” стався обвал конструкцій покрівлі на площі майже 3,5 тис. кв.м, через що виробництво титану було зупинено. І хоча на підприємстві запевнили, що зупинка тимчасова, рядові працівники дотримуються іншої думки.

Російське МНС і зовсім заявило, що цех був неробочим, тож на виробничий процес інцидент ніяк не вплинув. Але співробітники підприємства кажуть, що цех успішно працював, на ньому пакували марки TiOx-220 і TiOx-230. Якщо цех і зупиняли, то тільки на планові роботи по графіку.

Як уточнюють місцеві ЗМІ, за публікацію фото з реальними масштабами аварії, працівників одразу звільняють. “Усунення будь-якої аварійної ситуації коштує грошей, а наше керівництво категорично не хоче вкладатися в виробництво. Ось так ледве пихкає, на соплях тримається все. Весь завод такий гнилий, це ще не найжахливіші кадри. І ось на цьому всім ми працюємо за 13 тисяч рублів. Дурні? Може бути. Але діватися нам нікуди. Роботи в місті взагалі немає”, – розповіла одна зі співробітниць заводу.

Однак працівникам пояснили – якщо почнуть скорочувати зарплату, переводячи на півставки, або звільняти, робити щось буде безглуздо, усіх невдоволених звільнять дуже швидко. “Якщо писнеш, тут же зарплату перестанеш одержувати. Крім того, скорочення почалися і до обвалення. У нас провели медичний огляд, а потім почали скорочувати. До смішного доходило: побачать вени на ногах і звільняють. Про скорочення нам кажуть: цього вимагає Москва”, – розповідають працівники.

Жителі Армянська, які погоджуються говорити з місцевими ЗМІ, постійно просять не називати їхніх прізвищ, за їх словами люди бояться не тільки звільнення, але і негативної реакції дислокованих в місті російських військових. “Коли тільки кордон з’явився, ми нормально реагували. А потім почалися проблеми. Талончики в лікарні не взяти, в дитячий садок не потрапити – всюди вперед пропускають військових. Тепер їм побудували круті нові будинки. А ми живемо в халупах”, – говорить місцева мешканка.

Цивільних мешканців також обурює, що військові отримують близько 30-40 тисяч російських рублів, а у них самих заробітна плата 15-20 тисяч,максимум. Тепер місто хіміків повільно, але впевнено перетворюється на місто російських прикордонників. Якщо співробітники «Кримського титану» залишаться без роботи, вони будуть змушені виїхати з міста в пошуках джерел прожитку.

«Ми зрозуміти не можемо, чому роблять вигляд, що Армянська ніби немає на карті Криму. Мовчать про засолення грунтів, про проблеми заводу, який ледве живий. Якщо підприємство закриють тут залишаться тільки військові. Це ж геноцид всього міста, але про це ніби ніхто не знає”, – говорять мешканці.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...