Хіти тижня. "Грім-2": Експерт пояснив, коли нова потужна зброя може потрапити в ЗСУ

Український ракетний комплекс Грім-2, випробування якого нещодавно почалися, не постачатиметься до української армії.

Про це розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"Це комплекс, який виробляється на підставі контракту для однієї з близькосхідних країн. Але це суттєво зменшує фінансові та технологічні ризики, пов'язані з розробкою цієї зброї, яка потрібна, власне, і Україні", - сказав він.

Згурець зазначає, що пізніше на підставі цієї зброї може бути розроблено і новий комплекс для потреб української армії.

"Військові розраховують на те, що після вдалого завершення циклу випробувань і поставок партії для інозамовника це суттєво знизить витрати на доопрацювання комплексу під вимоги українських військових, які вище, ніж вимоги інозамовника", - розповів він.

Експерт зазначає, що поки випробування комплексу знаходяться на ранній стадії. "Ми говоримо про заводські випробування одного з елементів комплексу. Скажімо так, одної із ступенів твердопаливного двигуна. До проведення повномасштабних випробувань ще пройде трохи більше часу, тому що ми повинні провести випробування ракети, комплексу, інших речей. Це все займе певний час. А широкомасштабне виробництво комплексу, за оптимістичними оцінками, може початися через два роки", - зазначив Згурець.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...