Хіти тижня. "Гигантомания от уродов и для уродов": Путін осоромився в Криму (фото)

Користувачі мережі висміяли новий пам'ятник імператору Олександру ІІІ.

Фото: Без Табу.У мережі підняли на сміх відкритий в окупованому Росією Криму пам'ятник імператору Олександру III. В неділю, 19 листопада, Володимир Путін особисто прилетів до Криму для відкриття пам'ятника правителю з роду Романових. Однак чотириметровий пам'ятник, незважаючи на свій поважний вигляд, виявився черговим безграмотним і наспіх зробленим виробом, передають Патріоти України з посиланням на "Ехо Москви".

"Ми відкриваємо пам'ятник видатному державному діячеві і патріоту, людині сильній характеру, мужності і незламності волі", - заявив Путін під час свого виступу.

Пам'ятник виготовлений із бронзи - Олександр III зображений сидячим на зрубі дерева у військовій формі, спираючись на меч.

Позаду імператора - горизонтальна стела з двоголовим орлом, на рельєфі якої показані нібито різні досягнення його епохи: створення літака Можайського і гвинтівки Мосіна, будівництво заводів і фабрик, а також Транссиб, храм Христа Спасителя, Третьяковська галерея, Історичний музей. А також перераховані видатні діячі того часу: Федір Достоєвський, Лев Толстой, Микола Пржевальський, Петро Чайковський, Дмитро Менделєєв та інші.

Однак, як пише джерело, письменник Федір Достоєвський ні дня не прожив при правлінні Олександра III. Він помер за 30 днів до того, як був убитий Олександр II.

Літак Можайського розроблявся ще з 1870-х і його випробування пройшли на самому початку царювання Олександра III, проте літак все одно не злетів.

Офіційна дата заснування Історичного музею - 1872 рік. "Музей імені Його Імператорської Високості Государя Спадкоємця Цесаревича" був заснований указом імператора Олександра II.

Письменник Лев Толстой написав свої найзнаменитіші книги - "Війна і мир" і "Анна Кареніна" ще за Олександра II. І жив ще досить довго за Миколи II.

Пржевальський основний масив подорожей здійснив за Олександра II, а не за Олександра III.

Менделєєв відкрив періодичний закон у 1869 році, тобто за Олександра II.

Більш того, як зазначили знавці, на монумент помістили цитату, яка також не належить Олександру III.

"У Росії є тільки двоє союзників - її армія і флот", - викарбовано під ім'ям імператора.

Однак на ділі фраза належить російському військовому міністру Ванновському.

Користувачі мережі посміялися над низкою фейків і закликали "різати монумент болгаркою до чортової матері".

"Росія все більше нагадує замшілу напіврозвалену хату з помпезно-фальшивим історичним фасадом", - зазначили в дискусіях.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...