Хіти тижня. І там він "чужий": Екс-регіонал, який називав українську мову "відрижкою", у Криму потрапив у немилість окупантів

Після окупації Криму Вадим Колесніченко залишився на півострові і викладає в севастопольській філії МДУ.

Вадим Колесніченко. Фото:РИА Новости Украина

Скандально відомий екс-нардеп України від Партії регіонів Вадим Колесніченко, швидше за все не буде зареєстрований кандидатом на так званих виборах губернатора Севастополя, які призначені окупаційною владою на вересень. Про це пише пропагандистське видання Політнавігатор, передають Патріоти України.

Формальним приводом для відмови в реєстрації швидше за все стане те, що Колесніченко зібрав підписи муніципальних депутатів тільки в 7 з 10 муніципальних утвореннь, тоді як місцевий закон вимагає, щоб їх було 8.

Реальною причиною, стверджують недоброзичливці, є особиста вказівка т.в.о. губернатора Дмитра Овсяннікова, висунутого від "Єдиної Росії". Нібито він розцінює Колесніченка як реального конкурента.

З чуток, спонсорувати колишнього депутата ВР мали намір українські політики у вигнанні, чиї майнові інтереси в Севастополі були не в повній мірі враховані російською владою після анексії Криму.

Після окупації Криму Колесніченко залишився на півострові і викладає в севастопольській філії МДУ.

Як відомо, свого часу співавтор "мовного закону Колесніченка-Ківалова" заявляв, що він "проти львівсько-галицьких діалектів, які засмітили сьогодні засоби масової інформації. "Я не вважаю, що нам пропонують говорити українською мовою. Це відрижка тієї частини України , яка постійно була під чиїмось гнітом" - заявляв Колесніченко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...