Хіти тижня. Капелан УГКЦ розповів про цікаві знахідки в знищеному УПЦ МП храмі на Прикарпатті (фото, відео)

За словами Миколи Мединського, у паламарці на чільному місці ледь не як святиня зберігався конверт з листом від керівника Івано-Франківської руської общини.

Микола Мединський. Фото: Raskolam.net.

У Благовіщенському храмі в місті Коломия, який навмисно був приведений в занепад священиками Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), були знайдені видання, які доводять зв'язок церкви з комуністами. Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів капелан УГКЦ Микола Мединський, передають Патріоти України.

Нагадаємо, колись цей храм належав Українській греко-католицькій церкві (УГКЦ), а потім його передали УПЦ МП. Але ця передача відбулася ще в 1990-х роках. А суперечки, намети біля храму і все інше почалося тільки зараз, 17 жовтня. "У паламарці на чільному місці ледь не як святиня зберігався конверт з листом від керівника Івано-Франківської руської общини Волкова.

У 2009 році він цим листом повідомляв тодішньому настоятелю про те, що написав статтю відносно ситуації навколо храму і розмістив у кількох виданнях. Зокрема, у виданнях тих політичних сил, які є з московською церквою єдині у дусі. Це газета "Комуніст" – що доводить, що в московської церкви є активна співпраця з богоборницьким та антиукраїнським режимом, тобто комуністичною партією. І газета "Русский вестник", що видається Руською общиною – ще одна кровожерлива, антиукраїнська, українофобська організація. Нормальній людині соромно було б не те що статтю на свій захист там виставляти, а навіть щоб про неї згадували в таких виданнях. Але для них це нормальне явище", - сказав капелан.


"Виходить, якщо ще в 2009 році доводилось писати статті на підтримку позицій УПЦ МП, конфлікт існував ще тоді?", - запитав журналіст, на що Мединський відповів: "Звісно! Громадськість завжди обурювалася, бо весь час з їх боку були антиукраїнські закиди. Більше того, навіть антихристиянські речі спостерігалися. Люди ж на те звертали увагу. Люди ж на те реагували. Ну і, відповідно, вони якось намагалися захистити свою позицію".

Також капелан розповів, що в храмі було знайдено ікону російського царя Миколи Другого. "Ми ще чимало цікавого там познаходили. Вони (представники УПЦ МП, – ред.) постійно кричать, що не мають жодного відношення до російської церкви і Росії загалом. А ми знайшли в захопленому ними храмі ікону Миколи Другого (Кривавого).

Більше того, в храмі досі стоїть велика таблиця з переліком зобов’язань прихожанам московської церкви, як правильно сповідатися. І там є пункт: якщо відбулася спільна молитва – молитва, навіть не якесь служіння спільне – з прихильниками Київського патріархату чи Греко-католицької церкви (як вони пишуть – "уніатами"), чи вірянами інших якихось конфесій – це не те що є гріхом (це само собою у їхньому розумінні), це веде до відлучення від Церкви загалом", - зазначив священик.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...