Хіти тижня. "Хуже украинцев только белорусы": Росіянка спровокувала черговий мовний скандал

Журналістка попросила користувачів мережі звертатися до неї виключно російською мовою, а також нахабно висловилася про два "братні" для неї народи.

У мережі розгорівся черговий мовний скандал. Фото: styler.rbc.ua.

Журналістка з РФ Анастасія Миронова попросила українців не використовувати свою рідну мову при спілкуванні з нею, а писати тільки російською. Про це вона заявила на своїй сторінці в Facebook, чим спровокувала черговий мовний скандал, передають Патріоти України."Українці, на кой х*р ви особисто мені і в мене в коментарях пишете українською? З англомовними ви теж на своєму спілкуєтеся? Чи вважаєте, що тільки росіяни повинні вивчити українську? Добре - я. Я вчила давньоруську, церковнослов'янську і польську. Я дещо розумію. Але звичайні росіяни сенс ваших слів вловлюють смутно. До речі, більшість нібито українців пишуть смішною мовою, з купою помилок і русицизмів", - написала Миронова.

Не догодили журналістці й білоруси.

"Гірше таких українців тільки білоруси, тому що білоруську без сліз ні один росіянин-не філолог читати не може взагалі. Українською пишіть українцям. Білоруською - білорусам. Тут пишіть російською", - додала вона.

У коментарях користувачі розділилися на думці. Деякі підтримали Миронову, зазначивши, що у користувача, який пише російською дивно бачити коментарі іншими мовами. Інші ж відзначили, що людина може сама вибирати, якою мовою їй говорити.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...