Хіти тижня. Кривава "Тереза": Хто така агент ФСБ, котра вбивала полонених бійців на очах українського розвідника (відео)

Нещодавно Київський райсуд Харкова виніс вирок російській вбивці українських полонених – співробітниці так званого "міністерства державної безпеки ДНР" з позивним "Тереза".

Терористка "Тереза" Лариса Чубарова

Суд постановив позбавити її волі на 11 років. Жорстоке вбивство двох українських полонених, робота на ФСБ і органіазція диверсійних груп – ТСН.ua зібрав в одному матеріалі основні деталі цієї резонансної справи.
Затримали Чубарову у Харкові 6 квітня 2015 року, куда вона прибула, аби зібрати розвідувальні дані. Жінка виявилася громадянкою РФ - народилася в селищі Косістий на Таймирі. В Україні ж вона координувала злочинну діяльність диверсійних груп на Харківщині. За місцем тимчасового проживання "Терези" СБівці виявили саморобний вибуховий пристрій, військове спорядження та антиукраїнську символіку.

Вилучена у квартирі "Терези" вибухівка, фото ТСН

Правоохоронці встановили, що на початку 2014 року зловмисниця була активною учасницею харківського "Антимайдану" та проросійських протестних акцій. Згодом "Тереза" приєдналася до терористів на окупованих територіях Донеччини, де увійшла до незаконного угрупування, яке очолював відомий терорист Ігор Безлер.
Пізніше разом з учасником терористичного угрупування "Батальйон Восток" Олександром Кожемякіним з позивним "Алабай" та іншими бойовиками брала участь у збройних конфліктах проти сил АТО, обіймала керівну посаду в одному із підрозділів "МДБ ДНР" та безпосередньо підпорядковувалась керівнику 1-го управління так званого "Міністерства держбезпеки ДНР" Валерію Каминіну. Слідством було встановлено, що "Тереза" Безпосередньо проводила допити і катування українських військовослужбовців та мирних громадян, які займали проукраїнську позицію. Крім того, росіянка здійснювала збір розвідданих за межами окупованих територій, координувала діяльність агентурно-інформаційних мереж та диверсійно-розвідувальних груп в Харківській області.

бойовик Лариса Чубарова (Тереза) _3

У вересні 2014 року Чубарова була комендантом "ДНР" в окупованих населених пунктах Старобешеве та Комсомольськ, а її спільник "Алабай" обійняв посаду начальника "МДБ ДНР" в Старобешевському районі Донеччини.

Один зі свідків у справі "Терези" - боєць полку "Азов" Максим Ярош на суді розповів, що вона не лише керувала бойовиками, але й особисто вбила принаймні двох військових. За словами Яроша, він у травні 2014 року вступив до полку "Азов" і вирушив до Мар'їнки на завдання, де його затримали терористи. Тримали його у полоні в гаражі на околиці Донецька.
Вберегти життя хлопцю допомогло те, що він був у цивільній формі. На суді він згадує, що вперше побачив "Терезу" у супроводі двох чи трьох кремезних бойовиків, яким вона віддавала накази. На перший погляд йому здалося, що жінка хоче врятувати полонених.

ВІДЕО : Диверсантка «Тереза» власноруч розстрілювала полонених українців (ТСН)
"Вивела двох військових… За визначенням, їм і 20 не було. Форма в них підкручена була, велика. Я її запам'ятав з цього виразу. Як мама, як психолог, спокійно так. Кров там була, вона щось витирала… Я думав, може, рятувати прийшла, може, за права якісь (виступає - Ред). Голос так змінював (враження – Ред.)", - каже він.
Ярош стверджує, що "Тереза" забрала з собою одного з військових. Потім його принесли назад під руки. Свідок чув, що полонені з патріотичними татуюваннями зазнавали тортур.
Через якийсь час "Тереза" та її посіпаки всіх полонених вивели на вулицю та поставили на коліна.
"Всі в рядок, а я перший стояв. Окремо відкрили інших, малих вивели пацанів. Мені було не страшно, я був з почуттям гумору, не боявся подивитися, розумів, що це останній раз", - згадує він.
Ярош каже, що вдруге, коли побачив Чубарову, вона виглядала обшарпаною і в крові. Вона прийшла вже з одним терористом і почала принижувати молодих військових, які були у формі. Потім вона застрелила обох.

"Тереза" Лариса Чубарова з терористами, фото: ТСН.ua "Вона дістала пістолет, у неї кобура була, і вистрілила йому нібито в стегно. Він впав. І пішов уже другий постріл. Може, десь в шию. І він вже не рухався (…) Потім вона дала цим пістолетом другому хлопцеві з Нацгвардії або з "Правого сектору", дала по вуху держаком (...) І вистрілила в нього, двічі десь в область паху, вниз, а потім підняла, і в голову або в шию. І вони вже не рухалися", - розповів свідок.

Ярош згадує, що "Тереза" давала накази терористам. Також вона допитувала українських полонених. Один із бойовиків, які їх охороняли, сказав, що Чубарова прибула на Донбас з російською військовою технікою
"Прийшла з посилкою, тобто з "залізом". Залізо, це означає танки, гармати, протитанкове (озброення - Ред.). Вона прийшла з ГРУ і їй тут все "сповідуються". Для "сповіді" українців", - додав він.
На суді убивство військових "Терезою" довести не вдалося, оскільки місце, де тримали свідка Максима Яроша, розташоване в Петровському районі, який наразі контролюють бойовики. Ярош каже, що він обов'язково туди приведе контррозвідників, коли звільнять місто.

"Тереза" Лариса Чубарова на суді / УНІАН

Суд визнав Чубарову винною в участі в незаконних збройних формуваннях та посяганні на територіальну цілісність та недоторканність держави і оголосив вирок – 11 років за ґратами з конфіскацією майна.

У вироці суду чітку і за днями розписано, чим займалася "Тереза". На суді Чубарова своєї провини не визнала.

Джерело: ТСН

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...