Хіти тижня. "Кузя, тікай на всіх веслах!": Британський новітній авіаносець Queen Elizabeth представ перед публікою (відео)

Раніше московська пропаганда захлиналась розповідями про проблеми проекту, і що "володарка морів" вже не здатна створювати щось значуще для війни на морі. - Звично "перевели стрілки".

Тисячі людей спостерігали з берега за тим, як до місця свого базування у Портсмуті прибуває новий авіаносець Queen Elizabeth. Пряму трансляцію з місця вели британські телеканали, передають Патріоти України з посиланням на ВВС-Україна.

Авіаносець Queen Elizabeth водотоннажністю 65 тис. тонн зможе приймати на борт до 40 сучасних літаків. Витрати на будівництво були понад 3 млрд фунтів.

Корабель проходить випробування, які триватимуть до 2023 року. Авіаносець розрахований на 50 років служби у складі ВМС.

HMS Queen Elizabeth – один з двох кораблів проекту, які коштували двору більше 6 млрд фунтів. Заступивши на службу екіпаж корабля складатиметься з тисячі осіб, а на його борту розміститься літаки F-35C. Також передбачене розміщення вертольотів Crowsnest.

Авіаносець важить 65 тис. тон і має максимальну швидкість 25 вузлів. Його льотна палуба має довжину 280 м і ширину 70 м - цього достатньо що вмістити три футбольних поля.

Велика Британія будує ще один корабель цієї серії під назвою Prince of Wales.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...