Хіти тижня. Міжнародна допомога Україні: Волонтер розповів, як в ЗСУ розпорядилися американськими позашляховиками

За словами волонтера, ЗСУ отримали б/ушні "Хаммери" зі старою гумою, "яка розлазиться".

Віталій Дейнега. Фото:Апостроф

З 230 позашляховиків "Хаммер", які США подарували Збройним силам України, сьогодні в строю залишилося менше половини. Питання ремонту американських авто сьогодні стоїть дуже гостро. Про це заявив відомий волонтер ЗСУ Віталій Дейнега в інтерв'ю Апострофу, передають Патріоти України.

За словами волонтера, ЗСУ отримали б/ушні "Хаммери" зі старою гумою, "яка розлазиться". "Тому що б/ушних "Хаммерів" ми могли отримати набагато більше, ніж нових. Тому ми і прийняли б/у. Але зовсім не подбали про їх обслуговування.

І деякі з цих машин треба було ремонтувати мало не на виході з корабля. На всіх майже треба було відразу міняти гуму.

А у нас не було навіть необхідних ключів - тому що у американців не міліметри, а дюйми, і у них всі гайки - дюймові. Я вже мовчу про запчастини, яких не було взагалі ... "- зазначив він.

Як повідомив Дейнега, дуже велика кількість цих "Хаммерів" зараз просто стоїть на ремонті, на цивільних СТО.

"Дуже повільно все рухається в плані того, щоб "Хаммер" став частиною наших Збройних сил. Щоб, врешті-решт, у військових навчальних закладах з'явилася спеціальність "водій "Хаммера". Щоб не тільки міністр оборони України на параді на ньому їздив ... "- підкреслив він.

"Ось реально, 230 "Хаммерів" нам дали - і мені було б дуже цікаво дізнатися статистику, скільки з них зараз реально на ходу. Думаю, менше половини.

Може навіть менше третини - я не знаю. Але точно менше половини. Це реально ті, в які можна сісти і поїхати. І не переживати, що він зламається через 50 кілометрів або 100", - сказав волонтер.

Дейнега також поскаржився, що українські військові "чомусь ці нові види техніки сприймають як щось чужорідне".

"І якщо у нас ГАЗ-66, УРАЛ, ВАЗ - це така вже "рідна" техніка, вона інтегрована в систему, її знають, як ремонтувати і так далі, то "Хаммер"- це щось чужорідне.

І до нього відношення трохи інше. Відповідно, якщо ми будемо так ставитися до міжнародної допомоги, то просто ці "Хаммери" в якийсь момент всі зламаються, і їх ніхто не полагодить", - додав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...