Хіти тижня. Начальника Яворівського полігону підозрюють у роботі на росіян, - СБУ

Справу розслідують за ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада).

Ігор Слісарчук. Фото: прес-служба СБУ.

Служба безпеки України підозрює начальника Яворівського полігону в роботі на Головне розвідувальне управління Генерального штабу Збройних сил Росії. Про це свідчить ухвала Шевченківського райсуду Києва від 21 червня, якою за клопотанням слідчого накладено арешт на ноутбук, мобільний телефон, три DVD-диски, флешку і клапоть паперу з написом "quarto xmail.net", на зворотному боці надрукована фраза "наказом командира військової частини А4150 від 30.12.2015 року №755 ". Ці речі належать підозрюваному. Новину передають Патріоти України.

У документі сказано, що підозрюваний упродовж 2015-2016 років, обіймаючи посаду начальника загальновійськового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки (МЦМБ), військова частина А4150, виконуючи завдання співробітників ГРУ РФ, здійснював збір і передачу відомостей військового характеру про діяльність центру.

"Під час дачі пояснень співробітникам СБ України про його конфіденційну співпрацю з ГРУ ГШ ЗС РФ він добровільно передав співробітникам СБУ клапоть паперу з написом, ноутбук, диски і паролі до програми, а також флеш-накопичувач, з допомогою яких він здійснював зв'язок з представниками ГРУ ГШ ЗС РФ", - сказано в рішенні суду.

Справу розслідують за ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада). Начальником Яворівського полігону з 2011 року донині є полковник Ігор Слісарчук. Яворівський військовий полігон - полігон Збройних Сил України, розташований за 30 км на північний захід від Львова, на території Яворівського району Львівської області. Офіційна назва - Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Починаючи з 2015 року, США на регулярній основі направляють на Яворівський полігон своїх інструкторів для навчання українських військовослужбовців.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...