Хіти тижня. Народний артист України шокував росіян відповіддю про утиски російськомовних в Одесі

В Україні немає ніяких утисків діячів культури, рідною мовою яких є російська.

Борис Барський

Народний артист України, поет і актор Борис Барський розповів про один випадок, що стався з ним в російському Сочі, йдеться на Facebook-сторінці «Громадського», передають Патріоти України.

«Мне прямо сказали: не волнуйтесь, мы вас будем защищать. Мы будем отстаивать ваши права, так как вы – русскоязычные», - згадав Барський. Він підкреслив, що, відповідаючи на такі заяви, задав питання, а від кого ж його потрібно захистити?

«Я им сказал: поясните мне, от кого вы меня так хотите защитить? Я выдал в Украине семь книг на русском языке. В театре, в котором я играю, ставят пять моих пьес, тоже русскоязычных. Украинское государство наградило меня высоким званием Народный артист Украины, хотя я играю на русском языке. Есть ли еще какая-то возможность, чтобы сильнее утеснить меня?», - сказав артист. За його словами, росіян шокувала така відповідь.

«Я сказал: смотрите и далее телевизор. А можете послушать меня, человека, проживающего в Украине. Вы же видели, какой на спектакле был аншлаг, реакция людей была нормальной. Есть у нас анкеты, заполняемые людьми по окончанию спектакля. Одни пишут на русском, другие на украинском. Но все мы отлично понимаем друг друга», - додав Барський.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...