Хіти тижня. Науковці нагадали, що перекис водню небезпечний для здоров'я

​Всім відомо, що пероксид водню володіє відмінними антисептичними властивостями. Цей засіб чудово підходить для дезінфекції ран. Однак під час вживання всередину він може завдати шкоди вашому здоров’ю.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт napensii.

В інтернеті можна знайти масу рецептів і порад, в яких зазначено, що перекис водню лікує астму, різні форми раку, занепад сил та інші хвороби.

Але дослідники з медичного центру округу Хеннепін (США) застерігають від подібного самолікування.

Автори статті повідомляють, що протягом останніх декількох місяців їм довелося надавати екстрену допомогу людям, що займалися самолікуванням, приймаючи перекис водню всередину.

Вчені попереджають: величезну небезпеку становлять не тільки саморобні «ліки» з підвищеною концентрацією H2O2, але і 3% -5% розчини, які можна купити без рецепта в будь-якій аптеці.

Прийом перекису водню може призвести до тяжких опіків стравоходу і шлунка. Також може спровокувати інсульт, оскільки мікроскопічні бульбашки кисню можуть проникнути в кровотік і потрапити з кров’ю в судини головного мозку.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...