Хіти тижня. "Навігація, радіомаяк і прослушка": Генерал СБУ розповів, як імовірно планувалося вбивство Аміни Окуєвої

Після недавнього замаху на Осмаєва і Окуєву розвідка і контррозвідка повелися неприпустимо - чеченських добровольців не можна було випускати з поля зору.

Олександр Скіпальський. Фото: Аргумент.

Вбивство Аміни Окуєвої, як і багато інших ситуацій, вкотре показало, що українські спецслужби програють ворогові. Про це генерал-лейтенант, екс-заступник глави СБУ Олександр Скіпальський розповів в коментарі "Главреду", передають Патріоти України.

Він зазначив, що після недавнього замаху на Осмаєва і Окуєву розвідка і контррозвідка повелися неприпустимо - чеченських добровольців не можна було випускати з поля зору. "Вони повинні були постійно перебувати під пильною увагою, в стовідсотковому полі зору спецслужб хоча б для того, щоб вивести на слід тих, хто організував перший замах", - підкреслив Скіпальський.

Він пояснив, що нормальна спецслужба повинна так вести спостереження, щоб об'єкт навіть не помітив того, що він знаходиться під постійним контролем спецслужб. "Другий момент - це вбивство стало свідченням того, що у наших спецслужб і розвідки немає агентури, яка б добувала і надавала інформацію на випередження.
Третє - контррозвідувальний режим, про який ми багато говоримо, але залишається невідпрацьованим контррозвідувальний пошук для того, щоб виявляти людей, які обіймають керівні посади операцією", - зазначив він.

"Я думаю, що супровід машини Аміни Окуєвої вівся за системою навігації, або був розміщений і налаштований спеціальний радіомаяк в цьому автомобілі. Ну, а те, що велася прослушка Окуєвої і Осмаєва, і, таким чином, була зібрана інформація про них, про їх маршрути, що і дозволило потім на шляху їх слідування зробити засідку, - це очевидно. і ці моменти було дуже легко виявити нашим спецслужбам і запобігти", - вважає Скіпальський.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...