Хіти тижня. Несподівані подробиці: Екс-радник Трампа зробив гучне зізнання про візити до Москви

Радник Трампа описав зустріч із російським посадовцем у листі для колег.

Лист Пейджа, адресований колегам зі штабу Трампа, проливає світло на його розмову із Дворковичем

Про це повідомляють The Washington Post та The New York Times, передають Патріоти України.

Картер Пейдж, радник із зовнішньої політики у передвиборчій команді Трампа, мав приватну розмову з віце-прем'єр-міністром Росії Аркадієм Дворковичем.
Це підстверджує лист, який Пейдж надіслав своїм колегам зі штабу. Слідчі Конгресу оприлюднили електронне повідомлення під час слухань радника Трампа перед Комітетом із розвідки Палати представників, повідомляє The Washington Post.

Скріншот: The Washington Post

У листі Пейдж зазначив, що отримав "неймовірні ідеї та підтримку" від російських депутатів і "високопоставлених членів адміністрації російського президента Володимира Путіна" під час поїздки в Москву у липні минулого року, зауважує видання.

В електронному повідомленні Пейдж також писав, що Дворкович "висловив рішучу підтримку Дональду Трампу і бажання працювати разом для вироблення кращих рішень у відповідь на широке коло актуальних міжнародних проблем".

Таким чином, лист Пейжа суперечить його заявам щодо зустрічі із віце-прем'єр-міністром Росії, в яких радник Трампа запевняв, що після свого виступу в Російській економічній школі він "лише обмінявся короткими вітаннями з високопоставленим російським чиновником, заступником голови уряду Аркадієм Дворковичем", акцентує увагу WP.

Нагадаємо, під час слухань у Конгресі США радник штабу Трампа Картер Пейдж підтвердив, що влітку минулого року декілька разів комунікував із віце-прем’єр-міністром Росії Аркадієм Дворковичем. Зі слів Пейджа, це були "короткі розмови-вітання".

2 листопада Пейдж дав свідчення у справі про втручання Росії в американські вибори 2016 року. Колишній радник Трампа уточнив, що серед тих, з ким він зустрічався, був один високопоставлений чиновник, але не розкрив його ім'я.

Перед поїздкою в Москву Пейдж запитав ради з цього приводу, написавши електронні листи деяким співробітникам передвиборного штабу Трампа, включаючи менеджера кампанії Кору Левандовскі, радника Трампа Хопу Хікса (очолює комунікаційний департаменту Білого дому) і радника передвиборчого штабу Джей Ді Гордона. За цими даними, неназваний професор розповідав Пападопулосу про компромат на Гілларі Клінтон у формі «тисяч електронних листів» ще до публікації WikiLeaks листування керівництва Демократичної партії, а також нібито звів його з представником МЗС Росії.

Скріншот:The New York Times

Росія заперечує будь-яке втручання, Трамп незмінно заперечує будь-яку змову з Кремлем.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...