Хіти тижня. Ніж у спину недоімперії: Китайський винищувач п'ятого покоління випередив РФ за ключовими технологіями

Відставання РФ стає все більш критичним. Незабаром це призведе до нових загроз. Без України більшість носіїв до ядерних зарядів стане непридатними, а застарілі зразки, що залишаться, не нестимуть колишньої міці.

Китай став другою країною в світі, яка прийняла на озброєння вітчизняні винищувачі п’ятого покоління, передають Патріоти України з посиланням на портал Ветерани.UA

Офіційний представник міністерства національної оборони КНР в ході чергової прес-конференції в Пекіні підтвердив інформацію про офіційне прийняття на озброєння новітнього китайського винищувача J–20 «Чорний орел».

Бойова машина прекрасно показала себе під час льотних випробувань, після чого Центральна військова рада прийняла рішення офіційно прийняти літак на озброєння НОАК – передає слова офіцера видання “Чжунго жибао”.

Прес-секретар оборонного відомства не уточнив скільки одиниць були вже передані частинам ВПС НОАК.

Згідно з приведеними китайською стороною даним, дальність польоту винищувача J-20 складає 5500 км, при цьому бойовий радіус китайського винищувача не перевищує 2 тис. км. Екіпаж літака складається з одного пілота. Перший пробний політ відбувся 11 січня 2011 року. Винищувач уперше був продемонстрований публіці в листопаді 2016 року на Міжнародному авіашоу в китайському Чжухае.

За повідомленнями військових експертів, китайський «Чорний орел» буде оснащений ракетами класу “повітря – повітря” збільшеної дальності і просунутою активною системою радіолокації.

Китайці не просто зробили новий літак, а новий літак-«близнюк» американського F-35, а, головне, вже запустили в серію. Між тим, російська розробка Т- 50 (Су-57, ПАК ФА, Виріб 701, винищувач 21) – багатоцільовий винищувач-невидимка п’ятого покоління ОКБ Сухого – має примарні перспективи бути прийнятою на озброєння раніше 2020 року, а це створює ризик морально застаріти вже на час прийняття.

При цьому частина характеристик китайської машини значно перевершують закладені показники Т-50. Велика ж частина тактико-технічних характеристик розробки залишається в таємниці. Chengdu J-20 “Чорний орел” має велику кількість схожих і повністю скопійованих частин американських винищувачів п’ятого покоління F-22 і F-35, таких як трикутне крило. Літак виконаний за схемою «качка» (горизонтальне оперення розташоване в передній частині відносно центру мас, тому він має велику маневреність, але менш стійкий), пара підфюзеляжних гребенів і близькорозташовані двигуни, ліхтар і носову частину, ідентичні цим же елементам на F-22, бічне розташування повітрозабірників, що мають схожу з F-35 конструкцію. Вертикальне оперення є суцільноповоротним і має схожу з оперенням винищувача F-35 геометрію.

Примітно, що китайці взяли на озброєння свій літак п’ятого покоління Chengdu J-20, роботи над яким почалися пізніше, ніж у росіян. Цим Китай де-факто випередив РФ за ключовими військовими технологіями і відтіснив федерацію вглиб списку технологічно розвинених країн, в плані ВПК.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...