Хіти тижня. Нові вогнемети українського виробництва незабаром надійдуть до ЗСУ

В кінці 2017 року згідно держзамовлення Державний науководослідний інститут хімічних продуктів має виготовити партію реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16 для ЗСУ.

РПВ-16 (реактивний піхотний вогнемет) — динамореактивний вогнемет одноразового використання українського виробництва. Дана зброя відноситься до перспективних і найближчим часом опинитися на озброєнні українських військових, передають Патріоти України.

Вперше представлений під час демонстрації нових розробок концерну Укроборонпром на полігоні в Чернігівській області в кінці липня 2017 року. Розроблений Державним науководослідним інститутом хімічних продуктів з міста Шостка.

РПВ-16 – реактивний піхотний гранатомет, який оснащений реактивною гранатою із спеціальною термобаричною сумішшю. Це – переносна зброя, яка здатна знищувати противника навіть за потужними укриттями. За своєю фугасною дією граната РПВ-16, калібром 93 мм, еквівалентна артилерійському снаряду великого калібру.

Він призначений для ураження укритих вогневих точок противника, виведення з ладу легкоброньованої та автомобільної техніки, знищення живої сили противника.

Гранатомет являє собою пусковий контейнер з встановленим боєприпасом, який оснащено пороховим рушієм, який відділяється під час польоту й самою бойовою частиною. Бойова частина вже складається з капсули, яка заповнена вогнесумішшю, детонатора й блоку таблеток підпалювально-розривного заряду. Під час влучання в ціль відбувається підрив термобаричного боєприпаса з його паливоповітряною сумішшю, що призводить до об’ємної детонації й руйнування укріпленої точки або бункера. Аерозольна хмара й ударна хвиля потрапляє навіть в найдрібніші щілини. Дальність дії ручного реактивного вогнемета РПВ-16 складає близько 1 км, при цьому прицільна дальність не перевищує 300 метрів.

Термобарична зброя знищує противника завдяки створенню під час вибуху високотемпературного імпульсу, який супроводжується різким перепадом тиску.

У світі лише одиниці країн мають технологію створення термобаричних боєприпасів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...