Хіти тижня. Новинка від "Укроборонпрому": В Україні створили першу термобаричну зброю (фото)

Термобарична зброя знищує противника завдяки створенню при вибуху високотемпературного імпульсу, який супроводжується різким перепадом тиску. У побуті його ще називають боєприпасом об'ємного вибуху.

Ручний реактивний вогнемет РПО-16. Фото:http://ukroboronprom.com.ua/

В Україні розроблено нову зброю - термобаричну. Розробниками стали підприємства держконцерну "Укроборонпром", повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

Зокрема, були створені: піхотний вогнемет РПО-16, який розроблений в НДІ "Хімічних продуктів", і гранати РГО-27С і РГТ-27С2 від ДП "МФ" Артем".

Термобарична зброя знищує противника завдяки створенню при вибуху високотемпературного імпульсу, який супроводжується різким перепадом тиску. У побуті його ще називають боєприпасом об'ємного вибуху.

Нове термобаричну зброю розробки підприємств-учасників "Укроборонпрому" особисто оцінив Секретар РНБО України Олександр Турчинов, побувавши на Гончарівському полігоні ЗСУ.

"На полігоні була перевірена ефективність українських термобаричних боєприпасів. Яких, практично, на сьогоднішній день немає на фронті. Дуже непогано себе зарекомендував ручний реактивний вогнемет РПО-16", - зазначив Турчинов.

Одним із зразків термобаричної зброї є РПА-16 - реактивний піхотний гранатомет, який оснащений реактивною гранатою зі спеціальною термобаричною сумішшю. Це - переносна зброя, яка здатна знищувати противника навіть за потужними укриттями. За своєю фугасною дією граната РПА-16 калібру 93 мм не поступається артилерійському снаряду великого калібру.

На полігоні також були продемонстровані гранати РГО-27С і РГТ-27С2 від ДП "МФ" Артем". Ці гранати, масою не більше 600 грамів, створюють на дві секунди вогняну хмару об'ємом не менше 13 кубометрів, в якій температура досягає 2500 градусів. Така температура дозволяє знищувати не тільки живу силу противника, а й виводити з ладу легкоброньовану техніку.

"У світі всього кілька країн володіють технологією створення термобаричних боєприпасів. Це перші розробки зброї такого типу в Україні. І вони з'явилися завдяки тому, що "Укроборонпром" в списку тих, хто вкладає кошти в науку і людей, розвиває свої компетенції", - заявив заступник генерального директора з авіабудування та виробництва Володимир Коробов.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...