Хіти тижня. Пастка для Порошенка: Стало відомо, яку "гру" започаткував Саакашвілі своїм поверненням в Україну

Голова держави опиняється перед невеселою дилемою - втратити "обличчя" чи позбавитись підтримки західних демократій.

Саакашвілі зіпсує гру усім? Фото: ВВС.

Михайла Саакашвілі після приїзду в Україну можна видати Грузії, але тоді вже не треба буде нікому нічого доводити про авторитарність режиму, тому що всі країни ЄС кажуть, що це політичні переслідування. Про це в коментарі InfoResist заявив позафракційний народний депутат Віктор Чумак, передають Патріоти України.

Нардеп також зазначив, що можливо поїде зустрічати Саакашвілі. При цьому він розповів, як можуть розвиватися події після приїзду екс-голови Одеської ОДА в Україну. «Заходить людина в Україну з паспортом, їй кажуть прикордонники, що у неї немає паспорта. Він бере, рве паспорт, який не дійсний і каже: ось хапайте мене, ось він я перед вами. Що робить прикордонник або міграційна служба? Ногами випихає в Польщу? Я думаю, що це несерйозно. Людина приходить і каже, що у неї немає документів. Значить, прикордонники її повинні затримати, зупинити, привести, скласти якийсь протокол, а далі все як по українському законодавству: він пише заяву в суд, про правомірність указу президента і т.ін.», - говорить він.

Чумак також вважає, що, як варіант, Саакашвілі ще можна видати і Грузії. «Я написав теорію цугцванга, коли Петро Олексійович вже потрапив в цугцванг. Всі його кроки, які він зараз робить, це все з тієї ж самої партії. Це як раз той цугцванг, в який він потрапив. Можна видати Грузії, але тоді точно вже не треба буде нікому нічого доводити про авторитарність режиму, тому що всі країни ЄС кажуть, що це політичні переслідування.

Ми два рази відповідали Грузії, що це політичне переслідування, а тепер прозріли: в правовій державі, в якій починають судити пацана за те, що він іншому пацану дав по зубах за те, що той фіксував його маму з водієм і все інше. Ми починаємо говорити, що зараз ми будемо видавати колишніх президентів. Кожен наступний хід Петра Олексійовича, який він робить для того, щоб зачистити своє інформаційне поле і політичне поле від конкурентів, тільки погіршує його ситуацію. Так посипався Янукович. Так сиплеться Порошенко. Велика проблема цих людей в тому, що вони прожили в цій системі 25 років і вони інший спосіб реалізації політики крім «кешу» і прокуратури не знають. У них немає іншого способу реалізовувати політику. Тільки тиснути «кешем» або тиснути прокуратурою. Ось вся проблема», - сказав він.

На думку політолога Віктора Небоженка, зустрічати Саакашвілі приїде небагато людей: «Я думаю, не больше 100 — 150-ти человек, до 100, может быть. Но зато я точно знаю пропорции, что из них 50 процентов будут из спецслужб Украины, переодетые порохоботы, 25 процентов будут журналисты и 25 процентов те, которые верят в светлое украинское будущее Саакашвили».

При цьому Небоженко зазначає, що поява Саакашвілі Грузії абсолютно не потрібна: «Если в Украине так переживают из-за приезда Саакашвили, то можете себе представить департацию бывшего президента, который 10 лет был правителем Грузии, в Грузию. Это фактор дестабилизации, это «Шатун», это проведение огромного судебного процесса, который неизвестно как будет принят. Вы не забывайте, что 30 процентов населения грузинского электората готовы проголосовать за Саакашвили сейчас. Поэтому вряд ли Тбилиси нужен Саакашвили. Саакашвили — это горящий шар, который сейчас никто не хочет принимать. Ни Вашингтон, ни Грузия, ни Порошенко. И он прекрасно знает об этом. Так что он будет прорываться в Украину».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...