Хіти тижня. П'ять продуктів, які шкодять порожньому шлунку

Дієтологи завжди підкреслюють, що ранковий прийом їжі дуже важливий, так як саме він заряджає організм енергією на першу половину дня.

Поряд з цим існує безліч популярних помилок, що, наприклад, ті ж фрукти або йогурт на сніданок - запорука гарного самопочуття. Яких продуктів краще уникнути з ранку прояснюють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Сирі овочі та фрукти

Безумовно, як овочі так і фрукти є дуже корисними для організму. Але ось чи варто їсти грубу клітковину вранці - вже зовсім інше питання. Вся справа у тому, що вона подразнює слизову шлунка, через що можуть виникнути біль й важкість, а також здуття живота.

Солодощі

Солодощі вранці змушують підшлункову працювати на знос. Надлишок інсуліну веде не тільки до відкладення зайвих жирів на боках, а й сприяє підвищенню цукру у крові.

Йогурт

В якості сніданку на голодний шлунок йогурт втрачає значну частину корисних якостей. Його варто вживати через дві години після їжі або перед сном. Лише у цих випадках він дійсно надає допомогу процесу травлення.

Цитрусові та фреши з них

Ефірні масла цитрусових і фруктові кислоти подразнюють слизову шлунка, через що виникає посилене виділення соляної кислоти. Шлунок при цьому відчуває себе так, ніби у нього влили розчин оцту. Особливо цитрусові не рекомендуються людям з підвищеним рівнем кислотності, виразкою або хронічним гастритом.

Холодні напої

Якщо ви страждаєте хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, у такому випадку холодні напої можуть спровокувати загострення. Крім того, вони призводять до звуження судин шлунка і погіршення місцевого кровообігу, що, у свою чергу, ускладнює процес перетравлення.

Джерело: портал Ivona.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...