Хіти тижня. "Після відповіді "Слава Україні!" посипалися образи та удари": На Донеччині батька з сином жорстоко побили за проукраїнські погляди (фото)

За словами місцевих жителів, в 2014 році компанія нападників не приховувала своїх проросійських поглядів. Зараз, як і багато фанатів "русского мира", про свою позицію говорити перестали, але, мабуть, до кінця так і не змирилися.

Віктор Голубенко. Фото:http://vchasnoua.com

Сумний інцидент стався 7 липня в селі Грішино Покровського району на Донеччині. Про це повідомляє ІА Вчасно, передають Патріоти України.

Вночі на 19-річного Михайла Голубенка напали місцеві молодики. Приводом для побиття стала проукраїнська позиція хлопця. За словами потерпілого, своїх поглядів він ніколи не приховував, в селі всі знали про позицію членів його сім'ї.

Але хлопець ніколи не думав, що це стане приводом для того, що на нього накинуться його ж односельці. З усіма зі своїх кривдників Михайло був знайомий до цього і, незважаючи на різницю в поглядах, ніколи не конфліктував. Накинутися на хлопця вирішили після безневинної фрази.

"Вночі ми виходили з кафе, коли зустріли компанію з чотирьох осіб, - згадує Михайло. - Вони звернулися до мене і сказали: "Ну що, патріот?", на що я відповів: "Слава Україні!". Після цього посипалися образи, слідом за якими пішли удари".

Михайло Голубенко

Хлопцеві вдалося вирватися і зателефонувати батькові. Чоловік приїхав негайно, але, не встигнувши навіть вникнути в конфлікт, отримав удар по голові.

"Чоловіка і дитину били на очах у дочки, - розповідає мати Михайла, Оксана Голубенко. - Чоловіка били в одному кутку, сина - в іншому. Люди, з якими я живу в одному селі і кожен день вітаюся ... У мене в один момент все сприйняття звалилося, вони всі знали і чоловіка, і сина, і це не завадило так з ними вчинити".

Чоловік Оксани працює водієм в ДСНС і володіє хорошою фізичною формою. Крім того, чоловік виконував завдання в прифронтовій Авдіївці в моменти загострення ситуації, за що отримав посвідчення учасника бойових дій. Мабуть, розуміючи, що можуть не впоратися з дорослим сильним чоловіком, молоді люди підло вдарили його зі спини битою по голові.

Після чого почали бити ногами до втрати свідомості. На крики дочки про допомогу ніхто не відгукнувся. Все, що вона змогла - це зателефонувати матері і сказати в трубку, що тата і брата вбивають.

Оксана Голубенко з сином Михайлом

Уже без свідомості Віктора затягли в машину. Хірурги в Покровській ЦРЛ близько години "збирали" його обличчя в щелепно-лицьовому відділенні. Зараз чоловік перебуває у важкому стані.

За словами постраждалих, компанія молодих людей має в селі погану славу. Напад на своїх же односельців в Грішино вже були. До цього ці ж люди побили цілу сім'ю, включаючи літню жінку. Але належного покарання так ніхто і не поніс.

Цього разу причиною конфлікту нападники обрали патріотичне підгрунтя.

За словами місцевих жителів, в 2014 році молодики не приховували своїх проросійських поглядів. Зараз, як і багато фанатів "русского мира", про свою позицію говорити перестали, але, мабуть, до кінця так і не змирилися.

Все, чого сьогодні хоче сім'я Голубенко, це щоб глава їх родини як можна швидше одужав, а люди, які били його до напівсмерті, були покарані.

"Мені нічого від них не потрібно, - розповідає Оксана, - Єдине, чого я хочу, щоб вони отримали законне покарання".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...