Хіти тижня. Подібні рухи міг надихнути Кремль: Стало відомо про нову потенційну загрозу для України

В СБУ вважають, що в таких ініціативах закладена перспектива дестабілізації країни.

"Народні підприємці" хочуть не платити податки та самі собі видавати документи. Ілюстрація: Депо.

Останнім часом в Україні поширюється практика створення територіальних громад зі своїми "народними підприємцями". Виникнення подібних підприємців загрожує появою серйозних проблем в країні. Такого роду підприємці вважають, що вони не повинні сплачувати податки державі, передають Патріоти України.

"У вас будуть на руках документи "народного підприємця", які ви самі собі можете зробити. Буде правова довідка, купа документів юридичних осіб з посиланнями на законодавство, Конституцію, міжнародне право, які обумовлюють вашу діяльність як людини, - розповідає "Апострофу" представник "територіальної громади" Кривого Рогу.

При цьому співрозмовник впевнений, що держава не може допомагати людям, а основною функцією є збір податків, тому вважає, що не повинен "утримувати у себе на голові всю цю барикаду і президента". Вивчивши дані тези, в СБУ вважають, що в таких деталях закладена перспектива дестабілізації країни, вказуючи, що ніхто "народних підприємців" від податків не звільняв.

"Людина не платить податки, набігає пеня, далі – адміністративна відповідальність, яка через накопичення боргів переходить у кримінальну відповідальність. Все це враховується ідеологами і функціонерами фейкових рухів, які в потрібний для них момент скажуть: або штурмуй адміністрацію, або ти сядеш в українську в'язницю за незаконні дії", - пояснили в СБУ.

Назвала народне підприємництво фантазіями і податковий консультант Київського центру підтримки і розвитку бізнесу Олександра Томашевська. Вона вказує, що в 14 розділі Податкового кодексу описані три групи підприємців, які платять свої ставки і здають свої звіти.

"Ніяких спільнот, які не платять нічого і не звітують, але ведуть свої бізнеси, об'єднуючись у команди, немає. Будь-яка людина може об'єднатися з іншою і працювати, але якщо ти хочеш легально працювати, то ти змушений прийняти ту форму, яка передбачена законом, а не фантазіями", - пояснює фахівець.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...