Хіти тижня. Подробиці падіння вертольоту із росіянами біля берегів Норвегії

Вертоліт із вісьмома людьми на борту впав у море в 2-3 кілометрах від берегів архіпелагу Шпіцберген на півночі Норвегії.

Про це повідомляють рятувальні служби країни. Вертоліт вилетів із порту селища Баренцбург. Чи є у результаті аварії постраждали, поки невідомо. На борту вертольота перебували восьмеро росіян, співробітники компанії "Арктікуголь", повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на джерело, передають Патріоти України.

"Вертоліт, попередньо, з вісьмома вахтовиками-росіянами розбився в територіальних водах Норвегії поблизу Шпіцбергена", - сказав співрозмовник агентства.

"Доля членів екіпажу невідома. Порятунком займаються норвезькі екстрені служби", - додало джерело.

Норвезька рятувальна служба повідомляє про деякі подробиці катастрофи російського вертольота. За наявними даними, повітряне судно летіло з селища Піраміда в Баренцбург, а на підльоті до місця призначення пропало з радарів.

Рятувальники оперативно висунулися в район зникнення вертольота. Вже через 10 хвилин була підтверджена інформація про його аварію.

Арктичний архіпелаг Шпіцберген має особливий статус. На ньому встановлено суверенітет Норвегії, проте інші країни можуть вести на островах господарську діяльність. Росія видобуває в селищі Баренцбург вугілля. Транспортне сполучення з селищем можливо тільки по морю і повітрю. Його населення - близько 400 осіб.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...