Хіти тижня. «Подумал: может собака туда попала», - водій ЗІЛу розповів, як давив миколаївського школяра (відео)

Водій ЗІЛа Володимир Маркін, який переїхав першокласника, розповів, що скоївши наїзд спочатку навіть і не зрозумів, що під колеса вантажного авто потрапила дитина.

Володимир Маркін

Про подробиці трагедії Володимир Маркін повідомив під час обрання запобіжного заходу на засіданні Центрального суду в п'ятницю, 15 вересня, передають Патріоти України з посиланням на "Новости-Н".

За словами водія, коли він здавав назад, то дивився в бічні дзеркала. Однак, коли автомобіль порівнявся з високими кущами (біля будинку, де сталася трагедія, знаходиться паркова зона), огляд правого боку став неможливим.

- Я проїжджав кущі впритул, щоб не наїжджати на доріжку, тому що люди просили. У мене був поганий огляд. Поки я проїжджав кущі - я не бачив праву сторону, - розповів Маркін.

Водій також поділився, що не звертав увагу, коли ЗІЛ хитнуло внаслідок наїзду на дитину, тому що проїжджав по цій дорозі не один раз і був в курсі її поганого стану.

- Я постійно заїжджав, я знав, що там горби, я навіть не надав цьому значення. Коли я проїхав вже, побачив, що біжить молода дівчина з криками. Я, природно, відразу ж зупинився, подумав - може собака туди потрапила. Природно, спочатку нічого не зрозумів. Коли вийшов, тоді вже побачив всю ситуацію. Почалися крики, вона (мати загиблого хлопчика) почала піднімати дитину, я почав викликати «швидку», переплутав номери, викликав спочатку МНС. Потім залишився чекати «швидку», - поділився подробицями події Маркін.

На питання прокурора, чому водій не попросив нікого допомогти, коли здавав заднім ходом при поганому огляді, Маркін відповів, що сподівався на свідомість людей.

- Зрозумійте, ЗІЛ - вантажна машина. Вона коли їде, її чутно за 50 метрів. Плюс труба стара прогнила. Він (ЗІЛ) гудів так, що чутно було на весь двір. Я думав, люди чують, бачать. Я чесно говорю: я розумію, яке горе приніс цій родині, але я не бачив його (хлопчика), - виправдовувався Маркін зі сльозами на очах.

- Я дуже сильно каюсь, - додав Володимир Маркін.

Нагадаємо, в середу, 13 вересня у дворі будинку № 93а на проспекті Героїв України в Миколаєві водій вантажівки ЗІЛ 130, рухаючись заднім ходом по території двору, скоїв наїзд на 6-річного хлопчика. Дитина від отриманих травм померла на місці.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...