Хіти тижня. Поради з енергоефективності: Як поліпшити старі радіатори у квартирі

Погані батареї в будинку не тільки не забезпечать будинок теплом, але й збільшать витрати сім'ї на опалення.

Як підвищити енергоефективність радіаторів і коли краще провести їх заміну розповів інженер Олексій Лепешко, передають Патріоти України з посиланням на News Анголенко.

Багатоповерхові будинки в Україні, побудовані в більшості своїй більше 50 років тому, давно потребують капітальних ремонтів та термомодернізації. Чавунні батареї опалення в квартирах – не виняток. І, незважаючи на стійкість до корозії, вони рано чи пізно виходять з ладу. Крім того, енергоефективність чавунних радіаторів дуже низька.

Заміну батарей можна провести в неопалювальний період, так як воду зі стояків буде злити набагато простіше. Але, щоб перевірити якість монтажу і рівень нагрівання радіатора, потрібно дочекатися похолодання.

Перед демонтажем старих батарей потрібно звернутися у керуючу компанію, що обслуговує ваш будинок. Подати заявку на злив стояка опалення можна у телефонному режимі або в центрі обслуговування клієнтів. Всі роботи бажано проводити в міжопалювальний сезон. При відсутності дозвільних документів на злив стояка роботи будуть вважатися незаконними.

Якщо батареї гріють недостатньо, а стояк гарячий, швидше за все в системі утворилася повітряна пробка, що перешкоджає циркуляції води. У таких випадках експерти рекомендують регулярно стравляти повітря з системи, не чекаючи появи проблем.

Також сучасні батареї можна обладнати автоматичними повітрявідводчиками. Якщо їх немає, для спуску повітря з батареї потрібно буде відкрутити кришку на радіаторі. Щоб уникнути затоплення, бажано запросити для виконання цієї процедури спеціаліста.

Батареї можуть бути холодними і при неправильному підключенні до системи, і при порушеннях циркуляції води. Якщо немає можливості переварити систему, вирішити проблему поганої циркуляції води допоможе подовжувач протоки.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...