Хіти тижня. Про пережите: Снайпер ЗСУ розповів про жахи полону у російських окупантів

До українських снайперів, кулеметників та артилеристів у ворога ставлення дуже особливе.

Боєць-снайпер Віталій Олійник, який побував в полоні бойовиків "ДНР", заявив, що терористи використовували найбільш низькі методи цькування, залякування і тортур.

Про це він розповів виданню Цензор.НЕТ, передають Патріоти України.

Так, боєць потрапив в полон в кінці липня 2014 року в районі населеного пункту Латишево. Тоді загін 3-го полку спецназу у складі двох груп під командуванням капітанів Кирила Андрієнко і Тараса Карпи заїхав на ферму. Їх завданням було знайти пілота, який, за деякими даними, повинен був шукати укриття в селі.

На фермі українських бійців люб'язно зустрів господар Микола Бутрименко, в той час депутат Шахтарської райради від ПР. Він запропонував переночувати у нього. Сам же сказав, що йому нібито терміново потрібно з'їздити в Сніжне до хворої дружини. Через двадцять хвилин Бутрименко повернувся з озброєними терористами на БТРах і БМП. Група українських спецназівців була оточена.

За словами Олійника, почалася перестрілка, капітан Карпа був поранений, поранення отримали і інші бійці.

"Прийшла група зачистки і взяли в полон вже мене. Одного пораненого три моїх товариша винесли з поля бою, і в полон вони не потрапили", - уточнив снайпер.

У результаті того бою десять українських бійців загинуло. П'ятеро були захоплені проросійськими терористами.

"Мене привезли на бойову позицію так званої "ДРГ Рязань". Там було близько 20 осіб. У цей день був день народження моєї матері. У мене повинна була бути відпустка, мати думала, я приїду. Але, я так ось "потрапив". І сепари змусили викопувати могилу, і після того як ми викопали зі своїм товаришем могилу, вони подзвонили матері і почали її "вітати". Розповідати про мене нехороші речі, що вона, мовляв, винна, що виростила такого сина. Матом їй говорили і гидоти всякі... Я подробиці у неї не питав, але вона це дуже важко пережила... " - розповів Олійник.

Він додав, що після того, як вони попрощалися, біля його голови і голови його товариша зробили по два постріли.

"Було важко... Далі нас відвезли до Донецька, в центр міста, на яму або як її називають. Там почалося найскладніше: тортури, знущання, приниження, застосування фізичної сили. Били по спині так, що ходити не могли. Там день був як за рік. Намагалися вибити дані, я нічого не говорив, намагався вигадати щось. Вони деякі дані знали і коли розуміли, що я говорю неправду, то били до втрати свідомості. Іноді навіть доводилося імітувати втрату свідомості, щоб нічого не говорити і щоб відстали від мене", - додав боєць.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...