Хіти тижня. Про що мовчать друзі Авакова, або як агент НАБУ "Тетяна" розвела підозрюваного у справі "рюкзаків від міністрового синка"

У своєму бажані зіпсувати репутацію НАБУ соратники міністра МВС привернули увагу до однієї мало відомої спецоперації антикорупціонерів.

Про це пише у своєму блозі журналіст Олексій Братущак, передають Патріоти України.

"Почалося все з того, що один екс-радник Міністра внутрішніх справ почав поширювати зраду про НАБУ. "Вони купили собі спортивні костюми по 5 тищ грн. у того, кого підозрюють у справі рюкзаків Авакова".

Почав це перевіряти. І ось що побачив.

Навесні цього року НАБУ дійсно оголосило тендер на купівлю 42 спортивних костюми. Очікувану вартість визначили на рівні 273 тисяч грн. Це 6500 грн за один костюм.

Серед трьох учасників тендеру найнижчу ціну (204 540 грн, або 4870) дійсно запропонував Володимир Якович Литвин, який є підозрюваним у справі "рюкзаків Авакова". Щоправда для НАБУ він поставляв товар як ФОП, а для МВС як керівник ТОВ. ТОВ було фіктивне. А от чи може ФОП бути фіктивним?

З цим Литвином дійсно укладають угоду на 204,5 тисяч гривень.

Чи велика ця сума? Чи завищена вартість одного костюма? Давайте дивитись в ТЗ, тобто у вимоги НАБУ до цих костюмів.

Як бачимо, у вимогах до спортивних костюмів замовник (НАБУ) наводило як зразок куртку Marmot Pre Cip Jacket. Зразок для штанів також був Marmot Pre Cip Full Zip Pant.

Кожен з вас може сам пошукати в інтернеті, скільки коштують такі куртки та штани.

У цій ситуації НАБУ робить нестандартний крок. Майже одразу підписується додаткова угода з постачальником. 10 квітня – основна, 11 квітня – додаткова.

Зазвичай таку можливість використовують "схемщики", і в додаткових угодах вартість зростає. Але в ситуації з НАБУ ціна зменшилася.

У результаті вартість контракту зменшилася ще на 30 тисяч. А ціна одного костюма опустилася до 4 тисяч гривень. Здається, постачальник погодився виконати угоду навіть собі в мінус.

Не знаю, як "агенту Тетяні" (Тетяна Варварська підписувала обидві угоди з Литвином) вдалося переконати у цьому "бізнесмена". Припускаю, що відбулася розмова а-ля: "Ой, а ми тут раптом виявили, що ви в нас фігуруєте у кримінальній справі. Може ще трохи поторгуємося?"

Коротше, була пропозиція, від якої Литвин не міг відмовитися. І свої 170,5 тисяч за костюми він вже отримав.

А надалі відбулося найцікавіше для Литвина. Вручення підозри. У ній – можливе покарання від 7-и до 12-ти. З конфіскацією.

І після цього друзі Авакова намагаються переконати когось, що хлопцю дали можливість нажитися на костюмах для НАБУ?"

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...