Хіти тижня. Ресторан "оштрафував" туристів на 40 грн за відвідування туалету

В Одесі ресторан японської кухні "Кобе" змусив туристів з Латвії заплатити по 40 грн з людини за відвідування туалету.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила журналіст і екскурсовод Ганна Купрій, передають Патріоти України. За її словами, інцидент стався вже після завершення екскурсії по Одесі.

"Мне искренне жаль, что на момент инцидента с хватанием моих туристок за руки и словами "у нас не положено впускать в туалет людей с улицы" наша экскурсия уже закончилась. И о случившемся - "штрафе за посещение туалета" в размере 80 гривен за двоих - я узнала позже, чисто случайно встретив гостей из Риги, маму и дочку, на улице", - эмоційно написала Ганна.

Вона зазначила, що адміністрація ресторану порушила Закон про захист прав споживачів.Користувачі соцмережі бурхливо відреагували на цю подію, назвавши це "ганьбою" і "жлобством". Українці нагадали, що для відвідування туалету не обов'язково бути відвідувачем конкретного закладу.

"Ни одно заведение не имеет права препятствовать пользованию туалетом, поскольку это физиологическая потребность. То есть, если в радиусе досягаемости нет платных туалетов, а у человека диарея, тошнота или полный мочевой пузырь, его обязаны пустить. Это не о "потребитель" или нет. Это о гуманном обращении с людьми", - написала Olga Gdulia.

У самому ж ресторані свою провину не визнали, заявивши, що споживач - це той, хто "користується послугами ресторану, а не проходив повз"."Налоги с посетивших туалет вы платите? Где чек? Где прейскурант цен, чтобы можно было ознакомиться заранее со стоимостью? Почему в меню не указано, а вдруг официант обманет и туалет стоит не 40 грн, а 30, а разницу он себе в карман положит?" - підкреслила Наталья Хіль.

Коли на сторінці ресторану в Facebook поцікавилися, хто його власник, SMM-менеджер "Кобе" назвав людей, які обговорюють цей інцидент, "стадом".


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...