Хіти тижня. РК-4 "Інгул": Реактивний гранатомет, який не буде зайвим в позиційній війні (фото)

На сьогодні ми спостерігаємо на лінії протистояння на Донбасі класичну позиційну війну, в якій нашим військовим бракує надійної та потужної «довгої руки».

Зараз для цього широко використовують вкрай застарілі радянські протитанкові комплекси, які в результаті тривалого зберігання мають, м’яко кажучи, не завжди адекватні характеристики та великий відсоток невлучення", - пише "Військовий навігатор України", передають Патріоти України.

І ось для ураження легкоброньованої та неброньованої техніки, споруд польового типу (ДОТ, ДЗОТ), також живої сили, яка знаходиться на відкритому просторі, в укриттях, споруд з каменю, цегли або бетону, на XIV Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2017» ДП «Державне Київське конструкторське бюро “Луч”» в черговий раз показав потенційним замовникам переносний реактивний гранатомет РК-4 «Інгул».

Ввперше «Укроборонпром» та КБ «Луч» представили переносний реактивний гранатомет на 13-й Міжнародній виставці військової техніки IDEF-2017 (м. Стамбул, Туреччина).

Переносний реактивний гранатомет РК-4 «Інгул» забезпечує:

  • можливість стрільби з позицій: «стоячи», «з коліна», «з упору», а також з відкритих транспортних засобів, що дозволяє швидку передислокацію і зміну позиції;
  • можливість стрільби по рухомих маневрених цілях;
  • застосування термобаричних і осколково-фугасних бойових частин забезпечує гарантоване ураження будь-яких типів цілей незалежно від точки попадання гранати.

Склад комплексу:

  • пускова установка з прицілом;
  • транспортно-пусковий контейнер;
  • некеровані гранати з термобаричною та осколково-фугасною бойовою частиною.

Застосування оптико-електронного прицілу автоматизує та спрощує роботу гранатометника, забезпечує високу точність попадання при максимальній дальності стрільби.

Оптико-електронний приціл встановлений на пусковій установці містить набір датчиків, що забезпечують врахування чинників, які істотно впливають на точність стрільби, таких як швидкість вітру, температура навколишнього середовища, дальність і швидкість руху цілі.

Процесорний пристрій гранатомета здійснює автоматичне введення балістичних поправок і коректування положення прицільної марки, що забезпечує точність при максимальній дальності стрільби.

Тактико-технічні характеристики:

Калібр гранати, мм: 107
Маса гранати в контейнері, кг: 11,4
Тип БЧ: термбарична, осколково-фугасна
Максимальна дальність стрільби, м: 1800
Мінімальна дальність стрільби, м: 70
Дальність прямого пострілу, м: до 600
Довжина контейнеру, мм: 1678
Температурний діапазон застосування, ˚С: від мінус 40 до +60

Новітні «Стугни» через вкрай високу вартість застосовувати по бліндажах бойовиків просто економічно невигідно. А отакий відносно дешевий, потужний і ефективний (для порівняння: дальність ураження найпоширенішого на фронті РПГ-7 усього 0,5 км) комплекс був би вкрай потрібним і корисним. По-друге, з огляду на характеристики і технологічну базу, гранатомет має цілком собі зіставні вагові дані. Той же російський РПГ-29 «Вампір» важить приблизно стільки ж. Адже нерозумно порівнювати наш зразок із західними сучасних модифікацій, що створений на зовсім іншій елементній базі і за всіма параметрами має кращі характеристики.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...