Хіти тижня. Російські окупанти почали застосовувати невідоме важке озброєння фугасного типу (відео)

Висота вирви, що утворилася внаслідок використання такої зброї, становить 2,20 метра, а ширина – близько 4 метрів.

На місці вибуху невідомого снаряду. Фото: скріншот з відео.

За інформацією українських військових, на приморському напрямку поблизу Водяного ворог крім звичайного використання мінометів і стрілецької зброї, почав останнім часом застосовувати невідоме важке озброєння, яке має значну руйнівну силу. Відповідне відео опублікувало "Військове телебачення України", передають Патріоти України.

"152-мм артснаряди від самохідної артилерії такі вирви не роблять. Ще причиною може бути м'який ґрунт. Але все-таки здається, що використовують щось важче", — пояснює військовослужбовець.

За словами військовослужбовця ЗСУ, висота вирви, що утворилася внаслідок використання такої зброї, становить 2,20 метра, а ширина – близько 4 метрів. "Осколки, які перебували в даних вирвах, це осколки від "Градів-П" ("Партизан"). Тобто в "Партизанах" вже використовують якийсь новий заряд. Цей снаряд не розривається при ударі. Він заходить глибоко під землю і, як фугас, викидає максимальну кількість землі вгору, утворюючи вирву. Напевно, шукали важку бронетехніку, щоб уразити цим снарядом", — додає він.

За словами військовослужбовця, якщо б даний снаряд розірвався на асфальтовій поверхні, то розліт осколків склав би близько 150 метрів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...