Хіти тижня. Російські ЗМІ повідомляють про причину смерті головного путінського ворога

Лідер чеченських бойовиків і екс-глава терористичної організації «Імарат Кавказ» Доку Умаров, тіло якого знайшли в Інгушетії, помер від отруєння високотоксичною речовиною.

Доку Умаров

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на інформоване джерело, передають Патріоти України.

За словами співрозмовника агентства “Інтерфакс“, спецоперація з ліквідації Умарова була проведена в Інгушетії в 2013 році.

«Він помер в результаті отруєння сильнодіючою речовиною», — сказало джерело.

Тіло колишнього лідера чеченських бойовиків перевезли в Москву з особливими заходами безпеки через їх високу токсичність. Експертиза показала, що останки належать Умарову.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що в горах в Сунженському районі Інгушетії були знайдені останки Доку Умарова і його охоронців. Тіло Умарова і ще чотирьох осіб виявили 22 вересня. Останки лідера чеченських бойовиків були загорнуті в плащ-палатку. Місце поховання вказав один з бойовиків, який повернувся із Сирії і був затриманий за участь у бойових діях. Пізніше ФСБ підтвердила, що останки Умарова були знайдені.

Доку Умаров був одним з лідерів чеченських повстанців, президентом невизнаної чеченської республіки Ічкерія, в 2007 році був проголошений лідером всіх моджахедів Північного Кавказу і очолив терористичну організацію “Імарат Кавказ”.

Умаров брав на себе відповідальність за вибухи в московському метро в 2010 році і в аеропорту “Домодєдово” в 2011 році. Про загибель лідера чеченських бойовиків повідомляли близько 12 разів, але навесні 2014 року про це офіційно заявили – спочатку повстанці, потім російські спецслужби. Проте до недавнього часу про місцезнаходження тіла Умарова нічого не було відомо.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...