Хіти тижня. Щось замовчується: Про нестиковки версій полону бійця ЗСУ під Кримським (відео)

У бою 23 листопада в районі села Кримське (Новоайдарський район Луганської області) загинули чотири бійці Збройних сил України, один попав у полон.

Один військовий із числа поранених потрапив у полон, такі дані офіційно підтверджує прес-служба 16-го окремого мотопіхотного батальйону, що входить до складу 58 омбр ЗСУ (ППД – Глухів), передають Патріоти України з посиланням на Новинарню.

Одного із загиблих було евакуйовано одразу після бою. Ще три тіла бойовики “ЛНР” передали українським ветеранам Афганістану в суботу, 25 листопада.

Згідно з офіційними повідомленнями “народної міліції ЛНР”, троє військових ЗС України підірвалися на міні під час відходу. Є відомості, що підрив відбувся на встановлених перед позицією сепаратистів мінах ПОМ-2 (протипіхотна осколкова міна).

Оприлюднені різними джерелами обставини боєзіткнення вказують на те, що воно сталося на території, яку контролюють бойовики “ЛНР” – з іншого боку Бахмутської траси, біля біля смт Сентянівка (колишня назва – Фрунзе).

На жаль, одному військовослужбовцю батальйону не вдалося вибратися з поля бою – він потрапив у полон до російських найманців”.

Полонений боєць ЗСУ Фурсов Роман Вікторович розповідає про бойове зіткнення біля населеного пункту Кримське 23 листопада 2017 р

Сильно контрастує з офіційною версією ЗСУ.

28 листопада Військове телебачення України оприлюднило коментарі офіцерів 58-ї бригади, які розповіли про бій таке.

Близько восьмої години вечора спостерігач помітив рух групи з боку терористів в кількості 10-12 осіб. Вони рухалися до Бахмутської траси, аби її перетнути. Наші зрозуміли, що це спроба бойовиків обійти позиції 16-го батальйону та завдати удару з флангу.
Для перехоплення вийшла мобільна група. Зав’язався бій. Наші застосували міномети. Противник почав відхід.
Група з 16 омпб стала переслідувати бойовиків, але біля Бахмутської траси потрапила в засідку.

Відповідно до заяви офіцера з 58 омпбр бригади, втрати особового складу – 4 загиблих, 3 поранених, 1 полонений.

“Двоє вийшли, молодці хлопці, зорієнтувалися в ситуації. Вони діяли професійно, прийняли там локальний бій, замінували навколо себе підходи, замінували “Муху” там. І це вдалося – вона підірвалася, коли їх там хотіли добити, вважаючи полоненими. Потім замінували повторно, і ще один був [бойовик] вбитий. Просиділи до ранку наступного дня, 24 листопада. Зорієнтувалися в ротації тієї групи, яку “сепари” поставили, щоб добивали всіх, хто буде підходити для допомоги пораненим. Додумалися дочекатися ротації – і в той момент чкурнули до траси і вийшли на наш спостережний пункт. Вийшли пораненими”, – розповів офіцер на ім’я Сергій.

За його словами, противник мав втрати “і в близькому контакті”, і коли наша батарея побила групу бойовиків, яка заходила у фланг.

“Ні метра позиції не було втрачено. Більше того, ми показали, що такі вояжі – вони неможливі”, – сказав військовий ЗСУ.

Інший представник підрозділу додав, що з боку ворога також були загиблі, які “лежали там до ранку”.

У коментарі ТСН він визнав, що переслідування бойовиків за Бахмуткою було помилкою: без цього можна було обійтися хіба що пораненими з українського боку, без загиблих.

Опублікував: Олег Устименко

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...