Хіти тижня. Скандал докотився до глави Міноборони: Керівництво 95-ї бригади ЗСУ звинуватили у "недостойній поведінці"

За словами ​командира мобільної інструкторської групи ВДВ Марусі Звіробій, командир навчального центру ВДВ залякував особовий склад, після того як дізнався, що один з бійців розкритикував командування в соцмережах.

Ілюстрація:http://www.novini-zt.info/

Командир мобільної інструкторської групи ВДВ Збройних сил України "Марусині ведмеді" Маруся Звіробій жорстко розкритикувала керівництво 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. За її словами, командування залякує бійців і ігнорує їхні проблеми, в результаті чого з бригади йдуть кращі військові. Про це вона написала у Facebook, передають Патріоти України.

Скандал дійшов до міністра оборони Степана Полторака, який пообіцяв розібратися в ситуації і покарати винних.

"З 95-ї бригади перевелося вже багато людей, але останнє, що вкрай дістало хлопців, так це слух про рапорти на звільнення і переведення відомих героїв, комбатів цієї бригади, Героя України Олександра Порхуна і відомого кіборга Павла Медведя, а після того, як перевівся знатний товариш полковник Лагута, друзі десантники в емоційній бесіді були готові піднімати кіпіш, який і далі назріває", - написала Звіробій.

При цьому, за словами волонтера, командир навчального центру ВДВ залякував особовий склад, після того як дізнався, що один з бійців розкритикував командування в соцмережах.

"Командир навчального центру ВДВ залякує особовий склад, наводить жахливі приклади, мовляв, бачите, зараз цього пацана "знайдуть і в г ** но замісять". Ви собі теж так хочете? І ось він, цей командир, в робочий час змушує бойових розвідників мітлами махати і залякує виламуванням особистих даних з комп'ютерів і прослуховуванням телефонів, він вижене таких "Правдорубів", - підкреслила вона.

Звіробій також зазначила, що командувачі не розуміють значення слова "контракт".

"Вони знищують в молодого покоління будь-який ентузіазм і бажання служити, і власне не тільки молодого, від таких йдуть просто всі адекватні кадри", - написала волонтер.

При цьому вона зазначила, що вищі керівники закривають очі на те, що відбувається.

"Коли стає нормою залякування і негідна офіцера поведінка по відношенню до особового складу, коли допікає хлопців рецидив скотинячого відношення до їх прав за контрактами, то нікуди ви, товариші військові бояри не подінетесь від Фейсбуку. І взагалі, ви нікуди не подінетеся від змін, тому що вас знесуть як непотріб, який злочинно гальмує розвиток в країні та саботує набір людей в армію. До таких сволочей ніхто служить не піде. Дуже б хотілося, щоб нарешті хтось звернув увагу на статистику рапортів на звільнення і переводи", - додала вона.

Скандал навколо керівництва 95-ї десантно-штурмової бригади вже прокоментував міністр оборони Степан Полторак. Він доручив Генштабу і Військовій службі правопорядку розібратися в ситуації.

"У зв'язку з повідомленнями, які викладені в соцмережах, я доручив невідкладно розібратися в достовірності інформації з проблемних питань в дев'яносто п'ятій десантно-штурмовій бригаді і навчальному центрі ВДВ. Зараз за вказаними фактами здійснюється службова перевірка. За результатами перевірки будуть вжиті відповідні заходи", - заявив Полторак.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...