Хіти тижня. Скандал у київському дитсадку: Мама дитини відмовилася платити побори і отримала погрози фізичної розправи

Інцидент стався в дошкільній установі Святошинського району столиці.

Ілюстрація:Provce.ck

У Києві зацькували маму вихованця дитячого садка №60 за відмову здати 1000 грн на потреби групи: жінка заявила про отримані погрози про фізичну розправу. Про це Євгенія Язова повідомила на сторінці спільноти "Батьки SOS" у Facebook, передають Патріоти України.

"На мої питання завідуючій, чи робила вона запити про потреби садка в побутовій хімії, канцтоварах тощо, була відповідь: "Що я тільки не писала, нічого не дають, а те, що дають, нам не потрібно!" - розповіла мама дитини.

За словами Євгенії, в навчальному закладі також незаконно обрали главу батьківського комітету, яка заявила, що на потреби групи потрібно здати по 1000 грн за кожну дитину. Всі, крім неї, погодилися з цією сумою.

Жінка ж попросила надати список, на що підуть ці кошти. Водночас у садку їй видали договір, в якому описані зобов'язання батьків, зокрема щодо поліпшення матеріальної бази дитячого навчального закладу (ДНЗ).

Мене звинуватили у всіх гріхах і почали це обговорювати і звинувачувати в групі у "Вайбері". Сказали з подачі і підтримки завідуючої, що я зробила таку атмосферу в садку, що вихователі не хочуть працювати, завідуюча одразу пішла у відпустку і потрапила на лікарняний, а наші діти не бачать театру в садку і "нема чим їм витирати попу", - додала Євгенія.

Вона також показала листування, в якому глава батьківського комітету саду скандалить і продовжує збирати гроші.

Язова також попросила директора департаменту освіти і науки Олену Фіданян втрутитися в ситуацію в садочку, а також дозволити перевести дитину в інший ДНЗ в Святошинському районі.

"Оскільки за подальше перебування моєї дитини, яка ще не розмовляє, я боюся, боюся за її душевне і фізичне здоров'я, яке можуть їй нанести деякі батьки, а також педколектив садка (можливо, не всі), налаштовані проти мене і моєї дитини, через голову Батьківського комітету Анну", - зазначила вона.

Пізніше жінка заявила про отримані погрози.

"Мій пост про садок №60 викликав такий резонанс, що вже сьогодні мені телефонують із цього номера і погрожують фізичною розправою і судом", - повідомила Євгенія Язова, попросивши поліцію і прокуратуру звернути увагу на ситуацію, що склалася.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...