Хіти тижня. "Скарбниця партії": У ракетній шахті знайшли мільярд радянських рублів

Шукачі скарбів з Санкт-Петербурга знайшли мільярд радянських рублів в покинутій ракетній шахті, ось тільки ніхто з щасливчиків по-справжньому не розбагатів.

Про це пише видання Русский еврей, передають Патріоти України.

Група ентузіастів, які досліджують занедбані місця, в травні розпочала пошуки грошей, які, за чутками, повинні були бути закопані в ракетній шахті у Володимирській області. Місцеві жителі не розпитування відповідали сухо, застерегли від пошуків, підкресливши, що в шахті високий рівень радіації, оскільки вона була побудована для балістичної ракети.

Вирушаючи до шахти, дослідники взяли заміри радіаційного фону, але всі показники виявилися в нормі, лічильник Гейгера не зафіксував небезпеки. Тоді почалися пошукові роботи, знайти купюри вдалося швидко, дійсно складалося враження, що радянський уряд спеціально поховало в шахті мільярд рублів.

Шукачі скарбів знайшли банкноти всіх номіналів, які були надруковані між 1961 і 1991 роками. Зараз ці гроші не представляють ніякої цінності, оскільки вже давно вилучені з обігу. Гроші були заховані в 1991 році, на той момент їх вартість була приблизно 33,3 млн дол. США, зараз же вона б становила близько 18 млн дол. США.

Група дослідників опублікувала відеозапис про свою знахідку на каналі YouTube. Після цього багато ЗМІ взяли інтерв'ю у Сергія Волкова і Антона Алеексева, учасників експедиції. Журналісти Першого каналу навіть провели власне розслідування і заявили, що імовірно в регіоні ще як мінімум три шахти, де закопані радянські банкноти.

Дослідниця Ольга Богданова розповіла, що знахідка викликала у неї неоднозначні почуття: ці гроші могли б забезпечити потреби багатьох людей, адже в той час навіть зарплата в 100 рублів вважалася дуже хорошим заробітком. Однак цей мільярд надрукованих банкнот так і не став на благо росіян.

Цікаво, що багато купюри пов'язані в пачки, а деякі пачки і зовсім - опломбовані. Це може свідчити тільки про те, що, швидше за все, гроші потрапили в болото прямо з банку. На ту суму, яку поховали в ракетній шахті, запросто можна було б купити не менше 22 квартир в Москві!

Мільярд радянських рублів - одна з найбільших, але аж ніяк не єдина грошова знахідка. Так, в 2013 році в Каліфорнії пара вигулювала собаку і виявила на задньому дворі свого будинку 1 427 рідкісних монет, які були в обігу з 1847 по 1894 рр. Нумізмати оцінили колекцію в 11 млн дол. США. Деякі монети були продані на Amazon, а частина - пожертвувана на благодійність.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...