Хіти тижня. "Скелет, який нагадує пейзажі 1943-го": У мережі показали руїни легендарного заводу в Слов'янську (фото)

Деякі приміщення колишнього заводу, перебуваючи у приватній власності, застосовують як склади або цехи невеликих підприємств з виробництва керамічних або інших виробів.

Фото: "Улитка инфо".У мережі з'явились фотографії Слов'янського керамічного заводу, який був заснований в 1901 році Яковом Ессеном. Відомий комбінат, продукцію якого знали у всіх куточках СРСР, перебуває у занедбанному стані. Жителі міста опублікували відповідні фото в своїх соцмережах, інформує сайт ulitka.info, передають Патріоти України.У мережі показали прохідну Слов'янського керамічного заводу, через яку щодня проходили тисячі осіб. Зазначається, що історія цього потужного керамічного підприємства почалася в 1893 році, коли троє польських підприємці відкрили акціонерне товариство "Дзевульский і Лянге" і купили земельну ділянку для будівництва заводу поблизу залізниці в місті Слов'янськ Харківської губернії."В XIX ст. царський уряд заохочував іноземні інвестиції, надаючи інвесторам субсидії, тому справи на цьому акціонерному йшли чудово, йшли вони добре і в ХХ ст., коли російський великий бізнес почав відчувати проблеми: жебрацька заробітна плата робітників, 15-годинний робочий день, події 1905 року в Петербурзі, страйки, часті сутички мітингувальників з поліцейськими, зростаюча міць революційної боротьби і, звичайно, Перша світова війна", - зазначили автори фотографій.Автори фотографій підкреслюють, що тепер від заводу залишився тільки "скелет, який нагадує пейзажі 1943-го". Деякі приміщення колишнього заводу, перебуваючи у приватній власності, застосовують як склади або цехи невеликих підприємств з виробництва керамічних або інших виробів.

"А польський брат-близнюк керамічний завод Опочно продовжує успішну роботу. За більш ніж столітню історію, незважаючи на великі труднощі, дві війни, радянську окупацію, завод Опочно заслужив майже всесвітнє визнання. Сьогодні польська плитка і сантехніка цінується в багатьох країнах, в тому числі і в Україні та продається під торговою маркою Opoczno", - сказано в повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...