Хіти тижня. "Спочивай з миром", гордосте скреп: Профільне видання США не залишило каменя на камені від новітнього російського винищувача (фото, відео)

Російські винищувачі Су-57, від яких відмовилася Індія, за своїми льотно-технічними характеристиками поступаються американським F-35.

Су-57

Про це йдеться в матеріалі "Спочивай з миром: у Росії та Індії були великі плани по створенню смертоносного винищувача. Що сталося?" Себастьяна Робліні для The National Interest, передають Патріоти України.

"Хоча F-35 може поступатися старим реактивним винищувачам по кинематических характеристиках, він має більшу скритність, ніж Су-57, більш-менш готовий до експорту і оснащений високотехнологічними датчиками і комп'ютерними системами", - пише він.

Говорячи про недоліки Су-57, він вказав що їх подолання вимагає не тільки величезних фінансових вкладень, а й великої кількості часу, головним чином у разі зриву спільної російсько-індійської програми FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft).

Нагадаємо, Індія вирішила вийти зі спільного з Росією проекту FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft). Він передбачав створення на основі Су-57 першого індійського винищувача п'ятого покоління. Таким став підсумок постійних конфліктів цих двох країн у рамках даного проекту. Відзначається, що програма була згорнута через непереборні розбіжності в технологічних і фінансових питаннях.

Що відомо про Су-57

Це - російський багатофункціональний винищувач п'ятого покоління, що розробляється ОКБ імені П. О. Сухого в рамках проекту "ПАК ФА" (програма "І-21"). До серпня 2017 року літак був відомий під заводським індексом Т-50.

Велика частина інформації про Су-57 є секретною. З цієї причини відомі лише приблизні характеристики літака.

За розмахом крила і довжиною Су-57 більший за F-22, але менше Су-27. За масою, ймовірно, відноситься, подібно Су-27, до класу важких винищувачів. Літак, за твердженням росіян, малопомітний (у тому числі завдяки комбінації Стелс-технологій і засобів РЕБ), володіє надзвуковою крейсерською швидкістю, здатний маневрувати з великими перевантаженнями, оснащений передовою електронікою, багатофункціональний.

Як відомо, раніше Міноборони РФ направило на авіабазу Хмеймім в Сирії кілька винищувачів Су-57, виходячи з бажання випробувати машини в умовах, наближених до бойових.

Що відомо про F-35

Це - сімейство малопомітних багатофункціональних винищувачів-бомбардувальників п'ятого покоління, розроблене американською фірмою Lockheed Martin у трьох варіантах: наземний винищувач (CTOL) для потреб ВПС США, винищувач з укороченим зльотом і вертикальною посадкою (STOVL) для Корпусу морської піхоти США і ВМС Великобританії, і палубний винищувач (CV) для потреб ВМС США.

F-35C

Відмінними рисами F-35C, порівняно з варіантами F-35A (зі стандартним злетом і посадкою) і F-35B (з коротким злетом і вертикальною посадкою), є те, що зліт винищувача здійснюється за допомогою катапульти, а посадка на палубу авіаносця - з використанням аерофінішера.

У зв'язку з підвищеними навантаженнями внутрішня конструкція F-35C зміцнена. Хвостова частина літака містить елементи, виготовлені з титану.

У порівнянні з іншими варіантами, F-35C має на 30% більшу площу крила, збільшену площу хвостового оперення і поверхонь управління, оснащений кінцевими елеронами для забезпечення високої керованості при малих швидкостях посадки на палубу авіаносця.

Опублікував: Олег Устименко

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...