Хіти тижня. Страшні подробиці підготовки до ЧС-2018 у Росії: 17 загиблих (відео)

Крім загиблих, за даними правозахисників, багатьом робочим на шести стадіонах затримували або зовсім не платили зарплату, а також змушували працювати при температурі в мінус 25 градусів без додаткових заходів захисту.

За весь час підготовки до чемпіонату світу-2018 у Росії загинули близько 17 робітників. Про це повідомляється у доповіді міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch.

Крім того, за даними правозахисників, багатьом робочим на шести стадіонах затримували або зовсім не платили зарплату, а також змушували працювати при температурі в мінус 25 градусів без додаткових заходів захисту.

Організації також відомо про громадян Північної Кореї, які працювали над зведенням стадіону в Санкт-Петербурзі. Їх, за даними правозахисників, змушували переводити зароблені гроші уряду КНДР.

Human Rights Watch заявила про те, що російська влада неодноразово перешкоджала моніторингу будівництва. Організація закликала Міжнародну федерацію футболу і російську владу опублікувати дані про умови праці на стадіонах. Москва звинувачення у порушенні прав робітників заперечує.


Президент ФІФА Джанні Інфантіно виступив з офіційною доповіддю, у якій підтвердив інформацію про північнокорейських нелегалів, які працювали на "Крестовському".

"ФІФА усвідомлює і рішуче засуджує жахливі умови праці, в яких працюють північнокорейські робітники в різних країнах світу. Наша інспекційна група знайшла переконливі докази присутності північнокорейських робітників на будівництві стадіону у Санкт-Петербурзі. Виявлені проблеми були представлені відповідним органам і генеральному підряднику", - йдеться в заяві ФІФА.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...