Хіти тижня. Т-72 в "натівській" модернізації представили на MSPO-2017, - "Укроборонпром"

Новітній танк ПТ-17, що є результатом глибокої модернізації танку Т-72 силами польських та українських фахівців, представили на міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO-2017 задля демонстрації його можливостей перед потенційним замовником.

В квітні 2017 року, в рамках укладених договорів польська компанія Zaklady Mechaniczne “Bumar – Labedy” S.A та підприємства учасники “Укроборонпрому” розпочали спільну роботу модернізації танку Т-72, передають Патріоти України з посиланням на держпідприємство.

Пропозицію щодо партнерства у створенні нового продукту надійшла з польської сторони, але слід зазначити, що й Польща, й Україна достатньо великий парк радянських танків Т-72.

Для реалізації цього проекту “Укроборонпром” розпочав інтеграцію найкращих українських технологічних розробок, а саме: розробив та надав автомати заряджання, новий двигун, трансмісію, здійснив модернізацію моторно-трансмісійного відділення танку, новітні гармати калібру 120 мм, систему керування вогнем, допоміжну силову установку, систему динамічного захисту, демонстраційного зразку башти. Все це вітчизняні фахівці розробили у відповідності до стандартів НАТО, адже сьогодні саме Міністерство оборони Польщі – країни-члену НАТО є потенційним замовником нового танку.

“Цей проект є чітким сигналом та демонстрацією спроможності України брати участь в таких масштабних та технологічно-складних проектах. Важливим елементом цієї кооперації є те, що майбутній танк буде створений відповідно до стандартів НАТО, а українці розробили та готові виготовляти ключові компоненти відповідно до цих стандартів. Це свідчить не лише про наявність науково-технологічного та виробничого потенціалу, а про те, що подібні системи та стандарти в майбутньому можуть бути з легкістю інтегровані та впровадженні на іншій українській техніці. Це також може стати початком оновлення української армії “натівською” технікою”, – зазначив Генеральний директор ДК “Укроборонпром” Роман Романов.

В свою чергу, польська сторона зазначила, що приголомшена оперативністю українських фахівців, які менш ніж за 5 місяців розробили, виготовили та надали всі комплектуючі, агрегати та компоненти аби на MSPO-2017 відбулась повноцінна презентація нового танку.

Позитивне рішення МО Польщі щодо придбання танків ПТ-17 дозволить підприємствам України прийняти участь у масштабному проекті переозброєння польської армії, який попередньо оцінюється у кілька сотень мільйонів доларів США.

Нагадаємо, що ДК “Укроборонпром” представляє Україну на 25-й Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO-2017. Український ОПК представляє десятки експонатів від підприємств-учасників Концерну на об’єднаному стенді. Серед них натурні зразки протитанкових ракетних комплексів, що використовує українська армія та імпортують з України до різних армій світу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...