Хіти тижня. Такого катаклізму Одеса не бачила вже 30 років (відео)

На Одещині пориви вітру досягають 30 м/с, а синоптики вже порівнюють стиїхію з катаклізмом 1975 року.

Скріншот."Синоптики вже назвали стихію 18 січня суворішою тієї, що накрила Одесу в 2000. Її порівнюють з катаклізмом 1975 року. Звичайно, в Одеській області з року в рік випадає чимало снігу. Але зараз не в опадах справа", - про це повідомив на своїй сторінці в Fасеbооk голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, передають Патріоти України.

"Ветер 18 января в порыве достигал 30 м/с!!! Это в два раза больше критической скорости ветра для посадки самолета. При таком ветре здоровому человеку трудно идти и дышать. И именно при таком ветре ломаются столбы и падают опоры линий электропередач.

Опора — это не просто провод. Это железная или железобетонная вышка, соединяющая линии электропередач. И если из-за ветра в регионе ломается десяток опор — это уже большая проблема.

Вечером 18 января ветер повалил более 1000!!! опор воздушных линий электропередач. Это около 600 обесточенных населенных пунктов. Понятно, что для каждого важно, чтобы свет появился именно в его доме. Потому что свое всегда болит больше соседского.

Сейчас нам остается подключить 198 населенных пунктов. На местах постоянно работают люди. Некоторые из них — уже третьи сутки подряд без отдыха. Бригады работают в усиленном режиме, чтобы тепло и свет как можно скорее появились в каждом доме".


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...