Хіти тижня. "Такої оборони ми ще не бачили": На міжнародних навчаннях у Німеччині українські десантники здивували американських військових новою тактикою (фото, відео)

Продумана система оборони, трохи військових хитрощів і постійне маневрування десантників між будинками і поверхами зробили епізод оборони міста динамічним і напруженим.

Фото:facebook

4,5 години рота 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади утримувала оборону міста Убенсдорф під час проведення міжнародних навчань "Saber Junction-18" в Німеччині. Бій почався на світанку о 4.35, коли підрозділи опонентів втричі переважаючими силами атакували передові підрозділи сил навколо міста. Про це розповідають в Генеральному штабі ЗСУ у Facebook, зазначають Патріоти України.

У містечку штурмові групи сил BluFor зустріли шалений опір українців. Продумана система оборони, трохи військових хитрощів і постійне маневрування десантників між будинками і поверхами зробили епізод оборони міста динамічним і напруженим.

Реакцію бійців армії США описав офіцер ЗСУ Олексій Бобовников у себе на Facebook.

"Навчені гірким досвідом оборони Убенсдорфа українці під час навчань "Combined Resolve X" навесні, в цей раз організатори не дали розвернутися інженерній думці десантників в повній мірі." Що ж "знизали плечима українці," будемо організовувати оборону в дусі десантників - мобільну". Тому оборона складалася з декількох смуг, мали завдання прогинатися, пропускаючи атакуючих під перехресний вогонь з флангів", - пише він.

"У підсумку всі, і атакуючі, і американці, які брали участь в обороні разом з нами (спочатку на зовнішньому кільці, і потім відступили до нас в місто), сказали що такої оборони вони ще не бачили", - додає офіцер. - "Перші зіткнення почалися в районі 5 ранку, а останні постріли пролунали близько 11 ранку. Загалом заміс був знатний, веселощі в повний зріст. Упевнений що запам'ятається надовго".


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...