Хіти тижня. Терористка розповіла про зачистку "Сомалі" і мрії про кінець війни

Після ліквідації терориста Михайла Толстих на прізвисько "Гіві", очолюваний ним батальйон терористів "Сомалі" потрапив під зачистку російських спецслужб.

Ілона Задорожна (Баневич)Про це в інтерв'ю РІА "Новости" розповіла терористка Ілона Задорожна (Баневич) на прізвисько "Боня", - передають Патріоти України з посиланням на InformNapalm.

Як зазначається, хактивістам UCA і Кіберхунти вдалося отримати доступ до аудіозапису телефонного інтерв'ю "Боні". Волонтери нагадують, що Задорожная - колишній командир диверсійно-розвідувальної групи "Грім". У серпні 2014 року група налічувала близько 400 чоловік особового складу. Після Іловайських подій, за вказівкою російського військового командування, "Грім" був переформований в батальйон "Сомалі". Очолив його знищений російськими спецслужбами окупант "Гіві". "Боня" стояла біля витоків створення "Сомалі" і була другою людиною після "Гіві".

Судячи з інформації, озвученій журналістці РІА "Новости", на поточний момент практично весь кістяк батальйону зачищений російськими спецслужбами. Батальйон не був укомплектований і тільки за минулі два тижні його покинуло 54 людини.

Також, за словами "Боні", весь склад "Сомалі" систематично вживає наркотичні речовини під час служби. У розташуванні підрозділу панує хаос, особовий склад регулярно порушує статут і скоює злочини, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння. Охочих вступити в батальйон на ідейних засадах фактично не залишилося.

Найбільше "Боня" бажає, щоб розв'язана Росією гібридна війна на Донбасі швидше закінчилася.

"Судячи з аудіозапису, "Боня" - з числа таких ідейних борців за "русскій мір", які чомусь вирішили будувати його на території України. Росія займає одну шосту частину суші - незважаючи на це, ці "патріоти" незмінно вторгаються на території інших країн, щоб встановлювати там свої порядки. Чому ці "високодуховні ідеалісти" не хочуть будувати свій русскій мір у себе вдома, залишилося і після трьох років російсько-української війни абсолютно незрозуміло. Радує нас лише одне: судячи з розчарованого голосу "Боні", настрої в середовищі терористів Донбасу пораженські, відчувається очікування і розуміння неминучого кінця їх маріонеткових недодержав і повна відсутність уявлення про своє подальше життя", - пишуть волонтери.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...