Хіти тижня. Tesla тільки мріє: 1770 кілометрів пробігу на одній зарядці

Автобус компанії Proterra встановив рекорд по дальності пробігу для електробусів.

Результату в 1770 км вдалося досягти на закритому треку в Індіані. Такий результат показала модифікована версія випущеного до цього автобуса Catalyst E2, який отримав індекс Max, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Proterra відразу позиціонувала себе як Tesla серед виробників автобусів. Вони повинні були стати ефективніше, з великим запасом ходу. Останньою моделлю компанії був автобус Catalyst E2 з запасом ходу до 570 км в залежності від комплектації та обсягу батарей. Найбільша ємність, яку можна було отримати - 660 кВт⋅ч. Саме з нею автобус проїжджав заявлені 570 км.

У версії Max вдалося підвищити ефективність автобуса. Все з тими ж 660 кВт⋅ч він зміг проїхати відстань, більш ніж в 3 рази перевищує показники серійного Catalyst E2. У цьому рекорді творці в першу чергу бачать життєздатність електричних автобусів. На практиці вони не будуть їздити по 1700 на одній зарядці, але безумовно Catalyst E2 зможе замінити автобуси з ДВЗ на будь-якому міському маршруті.

Для компанії зараз наступають хороші часи. Proterra отримала $ 140 млн інвестицій, в тому числі від BMW. Гроші підуть на розширення виробництва. До цього з Tesla в компанію перейшов віце-президент з виробництва. На руку грає і мінливе ставлення влади міст і країн до питань екології та переходу на електричний транспорт. Фірма стверджує, що вже продала 400 автобусів, а число замовлень тільки зростає. Наприклад, недавно Сіетл замовив 120 штук.

Паралельно компанія розвиває і безпілотний напрямок. Так, стало відомо про плани Proterra з тестування безпілотних автобусів у Неваді. Компанія розробляє програму автоматизації громадського транспорту спільно з Регіональною транспортною комісією округу Уошо, штат Невада. У компанії заявили, що метою тестів є створення алгоритмів, які дозволять запустити автономні автобуси в повноцінному комерційному масштабі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...